Хто приніс коронавірус в обласну лікарню Рівного - з'ясує комісія

18.04.2020 17:03   Джерело: РадіоТрек
Опубліковано : Рівненський Новинар

Через масове захворювання медпрацівників у Рівненській обласній лікарні триває службове розслідування. Створення незалежної спецкомісії інінціював голова облдержадміністації Віталій Коваль.

Нагадаємо, станом на ранок п'ятниці, 17 квітня, там виявили 42 хворих на коронавірусну інфекцію.

Створена обласним управлінням охорони здоров'я комісія має, зокрема, встановити джерело та причини інфікування. Адже пацієнтів з COVID-19 в обласну лікарню не госпіталізували, повідомив на брифінгу начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Олександр Поліщук.

Тестувати персонал усієї лікарні, а це понад півтори тисячі людей, не будуть - лише контактних осіб і тих, хто має симптоми.

Поки усі результати ПЛР-тестів ще неготові.

Не обійшлось у цій ситуації і без політичних ігор. Нещодавно народна депутатка Соломія Бобровська звинуватила керівництво області у бездіяльності та приховуванні інформації. Мовляв, персонал не був забезпечений засобами захисту.

Своєю чергою Олександр Поліщук зауважив, що Рівненщина одна з перших областей, де створили оперативний штаб з протидії поширенню COVID-19, закликав парламентарку використовувати інформацію з офіційних джерел і не провокувати паніку серед людей, видаючи на загал неперевірену інформацію.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: РадіоТрек