Віряни у центрі Рівного не бояться коронавірусу

26.04.2020 20:01   Джерело: РадіоТрек
Опубліковано : Рівненський Новинар

Цієї суботи поблизу Свято-Воскресенького собору знову було велелюдно. Чисельні заклики керівництва держави й міста утриматися від відвідування церкви, де зазвичай збирається багато людей – рівняни проігнорували.

 

Слід зазначити, що цього разу віруючи зібралися, адже розпочинається так звана Радониця. Загалом цей день припадає на вівторок другого тижня, тобто через тиждень після Великодня. Але за багаторічною традицією та у зв’язку з практичною необхідністю, поминання відбувається починаючи з суботи першого тижня. Субота – це загальний протягом усього року день поминання всіх покійних.

Нагадаємо, що усі конфесії у Рівному перенесли поминальні дні які проводять на кладовищах – на 27 травня та 6 червня, аби уберегти людей від поширення коронавірусу.

До слова, усі кладовища у Рівному на Провідну неділю будуть закритими для відвідування. 

Крім того, на сайті міської ради  рівняни зареєстрували петицію, щодо заборони хресних ходів і зібрань біля церков на період карантину. Підтримати її можна тут


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: РадіоТрек