Медзаклади Рівненщини готові до COVID-19

28.04.2020 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

У Рівненській області опорні лікарні днями отримали обіцяний медичний гуманітарний вантаж, тож до викликів COVID-19 готові.

Допомогу від благодійних фондів, а саме - засоби індивідуального захисту, розподілили між медзакладами області – за наданими потребами. 

«У вантажі, який прибув в область, - велика кількість захисних масок та респіраторів – понад 8 тисяч, а також понад 3 тисячі костюмів та біозахисних комбінезонів. Загалом поставки медичних вантажів систематизовані, в область вони надходять щотижня. Таким чином лікарні мають достатню кількість засобів захисту, що постійно оновлюються. Разом з тим, ми налагодили зворотній зв'язок із закладами, постійно моніторимо їхні потреби», - повідомив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Засоби отримали медичні заклади, які визначені як госпітальні бази для прийому та лікування пацієнтів з коронавірусом.

Так,  найбільше засобів отримали Рівненська міська лікарня та Сарненська ЦРЛ. Їм надійшли по 660 костюмів та комбінезонів, майже по півтори тисячі масок та респіраторів, по 60 бахіл.

Допомога надійшла також у Дубенську міську лікарню, Костопільську та Рокитнівську ЦРЛ. Заклади отримали по 460 захисних костюмів та комбінезонів, по 1200 масок та 55 бахіл.

Також частину вантажу направили для обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф. Медики отримали 600 костюмів, понад півтори тисячs масок.

Окрім того, два монітори пацієнта для апаратів ШВЛ отримали медики інфекційного відділення Рівненської центральної міської лікарні в рамках благодійної допомоги від акціонерного товариства «Рівнегаз». Також підприємство передало для медичних закладів області 200 захисних костюмів, стільки ж окулярів та комплектів захисного одягу, а також 1200 респіраторів.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews