Володимир Хомко разом з Віталієм Ковалем проінспектували рівненські ринки

05.05.2020 21:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Чи дотримуються протиепідемічних норм продовольчі ринки Рівного? Ситуацію проінспектували голова ОДА Віталій Коваль разом з міським головою Володимиром Хомком. Посадовці відвідали базари «Дикий», Центральний та «Андріївський».

Так, при вході на ринки проводять температурний скринінг і перевіряють наявність масок. Місця торгівлі обладнані захисними екранами з плівки між продавцями та покупцями. На вході в павільйони та біля прилавків стоять антисептики.

Як розповіли продавці, щогодини вони дезінфікують робочі поверхні. На ринках працюють гучномовці, які нагадують всім про дотримання протиепідемічних заходів. Крім того, щодня працівники поліції та Держпродспоживслужби моніторять ситуацію на ринках, а також, лабораторно перевіряють безпеку харчових продуктів. 

«Поспілкувався з продавцями. Обіцяють дотримуватися всіх карантинних обмежень і надалі, аби їх не закривали. Налаштовані позитивно, хоча і кажуть, що покупців мало. Дирекція ринків розповідає, що все через обмежений рух транспорту. Адже продавці, покупці і, навіть, обслуговуючий персонал ринку не можуть дістатися до базарів. Тому обговорили з Володимиром Хомком можливість продовження графіку руху тролейбусів. Це питання вже в четвер мають розглянути на засіданні комісії з питань ТЕБ і НС », - зазначив Віталій Коваль. 

Нагадаємо, на Рівненщині є 33 ринки. З них лише 13 погодилися дотримуватися протиепідемічних вимог, 9 з них вже запрацювали. Рекомендаційне рішення про відкриття ринків з умовами дотримання всіх карантинних обмежень обласна ТЕБ та НС прийняла 1 травня, за ініціативи президента України Володимира Зеленського.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews