Другий етап виходу з карантину розпочнеться 22 травня

14.05.2020 20:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Громадяни повинні пам'ятати, що всі послаблення карантину можливі лише за умови дотримання протиепідемічних правил.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на щоденному брифінгу заявив, що другий етап послаблення карантину можливий уже з 22 травня. Це рішення буде розглядатися на одному із найближчих засідань Кабінету Міністрів України.

«Серед пом’якшень, які ми пропонуємо з 22 травня є дозвіл на проведення спортивних змагань, але без глядачів; дозвіл на роботу готелів, окрім хостелів та без функціонування ресторанів та спортивних залів; дозвіл на проведення зовнішнього незалежного оцінювання та роботу громадського транспорту і дошкільних навчальних закладів», - перелічив Максим Степанов.

Як підкреслив Міністр, всі послаблення карантину можливі лише за умови дотримання протиепідемічних правил: маскового режиму, соціальної дистанції, дезінфекції антисептиками для рук тощо.

При цьому самі пом’якшення будуть проводитися у 4 етапи.

«Нами вже розроблений поетапний вихід з карантину. Він дуже чіткий і може бути прийнятий на найближчому засіданні Кабміну. Мова йде про чотири етапи виходу з карантину. Всі вони відповідають певним критеріям і під кожен з цих етапів є певні пом’якшення. Перший етап був 11 травня, другий – плануємо на 22 травня», - сказав Максим Степанов.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews