Депутат Сарненської райради Рівненщини розкрадав мільйони, виділені для ремонту доріг

21.05.2020 06:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Служба безпеки України викрила депутата Сарненської районної ради Рівненщини на розкраданні бюджетних коштів, виділених для ремонту доріг.

Пише https://ua.news/ua

Як повідомляє СБУ, її оперативники встановили, що депутат районної ради є власником будівельної компанії, яка уклала у 2017 році угоду зі Службою автомобільних доріг Рівненщини на здійснення поточного ремонту доріг регіону. Вартість контракту склала майже 29 мільйонів гривень. За даними слідства, депутат разом із керівником своєї будівельної компанії завищували вартість ремонту, підробляли документацію щодо виконаних робіт. Таким чином їм вдалося привласнити 2,7 мільйона гривень, тобто майже 10% бюджетних коштів, виділених на проект.

Правоохоронці провели 13 обшуків за місцем роботи і проживання фігурантів провадження, у них вилучили понад 800 тисяч гривень та документи із доказами злочину. Судом накладено арешт на власне і комерційне майно та автотранспорт зловмисників, їм інкриміновано статті за розкрадання в особливо великих розмірах, відмивання коштів, та службове підроблення.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що в Україні під час ремонту доріг стабільно крадеться до 10% виділених коштів.

Служба безпеки України підозрює одного з керівників ДП ​​«Укравтодор» у розкраданні понад 30 мільйонів гривень. Чиновник допомагав ​​«своїй» фірмі вигравати тендери.

Джерело: https://ua.news/ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews