На Костопільщині працівники поліції випадково знайшли викрадений рік тому мопед

Пізніше виявилося, що мопед знаходиться у розшуку із 2019 року. Тепер костопільчанину потрібно звернутися до суду в порядку цивільного судочинства, аби отримати свій транспортний засіб.

Під час патрулювання району 19 травня на автодорозі між селами Іваничі та Базальтове поліцейські сектору реагування патрульної поліції помітили мопед, водій якого їхав без мотошолому.

Під час зупинки будь-яких документів на транспортний засіб 35-річний житель села Базальтове не надав. Не мав він при собі і посвідчення на право керування транспортним засобом. Крім того, номерні знаки на двоколісному були відсутні.

Крім того, за результатами перевірки з’ясувалося, що мопед знаходиться у розшуку із 2019 року. Ще третього липня до поліції надійшло повідомлення, що у місті Костопіль невідома особа незаконно заволоділа мопедом 60-річного місцевого жителя. Чоловік припаркував його біля супермаркету, а ключі необачно залишив у замку запалювання.

null

За цим фактом слідчі Костопільського відділу поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження поліцейські встановили, що до злочину причетний 36-річний житель костопільчанин. Чоловік, будучи у стані алкогольного сп’яніння, скористався залишеним без нагляду мопедом та викрав його. У подальшому продав невідомій особі. Слідчі зібрали достатньо доказів для повідомлення зловмиснику про підозру, а кримінальне провадження із обвинувальним актом 30 вересня 2019 року скерували до суду. Відповідно до вироку підсудного зобов’язали відшкодувати власникові вартість транспортного засобу.

На 35-річного водія мопеда, який він перекупив близько місяця тому в незнайомого чоловіка, склали чотири адмінматеріали: за керування незареєстрованим транспортним засобом, без посвідчення водія, реєстраційних документів, мотошолома за частиною 1 та 2 статті 126, статтями 121-5, 121-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Тепер костопільчанину, аби повернути свій мопед, вилучений та поміщений поліцейськими на територію відділу поліції, необхідно звертатися до суду в порядку цивільного судочинства.

За матеріалами Відділу комунікації поліції Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області