Поліцейські розслідують розтрату майже двох мільйонів бюджетних коштів працівниками освіти Рівненщини

22.05.2020 08:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Слідчі слідчого управління спільно із працівниками управління стратегічних розслідувань ДСР в Рівненській області задокументували злочинну діяльність посадових осіб, причетних до незаконного заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах.

Наразі правоохоронці провели п’ять санкціонованих обшуків на території Корецького району та міста Рівне.

У ході досудового розслідування встановлено, що на території області організувалась злочинна група з числа посадових осіб окремих регіональних державних структур, комунальних закладів територіальних громад Рівненської області, державного підприємства та деяких суб’єктів підприємницької діяльності, які вчинили дії, спрямовані на зловживання владою, службовим становищем, з метою заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах. Зокрема, викрито злочинні дії посадовців, спрямовані нібито на підвищення якості освіти щодо закупівлі мережевого обладнання та послуг з підключення до мережі Інтернет закладів освіти за завищеними цінами. Як наслідок, інтересам держави та територіальним громадам Рівненської області завдано збитків на суму понад 1 808 000 гривень.

Відповідно до ухвал суду слідчі слідчого управління за участю оперативників управління стратегічних розслідувань ДСР в Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області провели обшуки у рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно або за попередньою групою осіб). За результатами п'ятьох обшуків правоохоронці виявили та вилучили речові докази, зокрема документацію, що має значення для розслідування кримінального провадження.

Досудове розслідування триває, вирішується питання про повідомлення фігурантам справи про підозру у вчиненні злочину.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews