Рівненські лікарі вперше провели стентування інфарктного хворого, інфікованого COVID-19

26.05.2020 20:08   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

В ЦМЛ нещодавно успішно стентували двох ковідних хворих з інфарктами: чоловіка 43 років та 70-річну жінку. І, до речі, рівненська центральна міська лікарня єдина в області, яка приймає хворих на COVID-19 з інфарктами.

null
Фото з мережі Інтернет

«Це не прибульці з космосу і не ліквідатори. Це професійні медики, які рятують наші життя в буквальному сенсі слова.

Коронавірус жодним чином не відмінив інфаркти та інсульти, він розширив поняття: з'явилися "ковідні" інфаркти. Це коли у людини стався інфаркт, а аналіз підтвердив ще й коронавірус. В такій ситуації відлік йде на години. Лікар-кардіолог, який робить ангіографію і стентування, має проявляти величезну майстерність, щоб в чотирьох (!!!) захисних рукавицях не схибити ні на йоту працюючи з тонкими судинами серця. Та й захисний "скафандр" поверх якого одягається ще й спеціальний захист від рентген-випромінення, жодним чином не полегшує ювелірну роботу кардіологів.

Але не були б це наші рівненські хлопці з центральної міської лікарні, які віртуозно справляються з непростими завданнями в нових умовах! В ЦМЛ нещодавно успішно стентували двох ковідних хворих з інфарктами: чоловіка 43 років та 70-річну жінку. І, до речі, рівненська центральна міська лікарня єдина в області, яка приймає хворих на COVID-19 з інфарктами.

На фото: "золоті руки" Рівного - лікар-кардіолог, зав. відділенням, який проводить ангіографії та стентування Роман Овсійчук (в центрі) та його медична команда: операційна сестра Наталя Мельник (праворуч), молодша медсестра Людмила Дідух (ліворуч).

Саме вони провели перше стентування інфарктного хворого інфікованого COVID-19.

Пишаємося вами, наші дорогі!!!», - пише на своїй сторінці у Фейсбук заступниця голови Рівного Галина Кульчинська.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews