Здолбунівські підлітки познущалися з могил (Фото)

31.05.2020 17:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

У селі Здовбиця невідомі осквернили могили. Повідомлення про це надійшло до поліції 25 травня о 10-тій годині.

Слідчо-оперативна група на місці події виявила чотири забруднених землею пам’ятників і надгробних плит, а на одній з могил — вирвані квіти.

За результатами зібраної слідової інформації та проведених розшукових заходів оперативники встановили особи зловмисників. Ними виявилися двоє малолітніх місцевих жителів — 11-ти та 12-ти років, учні місцевої школи.

Батьків та правопорушників запросили до Здолбунівського відділення поліції. Зі слів хлопців, у пошуках розваг вони вирішили у неділю піти на цвинтар, де необдумано вчинили протиправні дії.

Відомості за фактом наруги над могилою слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу України.

Оскільки правопорушники не досягли 14-річного віку, з якого настає кримінальна відповідальність, кримінальне провадження після закінчення досудового розслідування скеровуватиметься до суду із клопотанням слідчого про застосування до малолітніх примусових заходів виховного характеру.

Крім того, вирішується питання про притягнення батьків до адмінвідповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей, які вчинили кримінальне правопорушення. Малолітні особи, які виховуються у неблагополучних сім’ях, відтепер перебуватимуть на обліку в поліції.

Відділ комунікації поліції Рівненської області 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews