Дорогу через Бугрин відремонтували за місяць

01.06.2020 09:12   Джерело: hoshcha.rayon.in.ua
Опубліковано : Новини Рівненщини

Підрядники відремонтували дорогу «Шкарів-Бугрин-М'ятин» в рамках гарантійних зобов'язань за місяць.

Про це повідомив голова Гощанської РДА Василь Романюк у себе на сторінці у Фейсбук. Пише https://hoshcha.rayon.in.ua.

До цього фірма підрядник освоїла кошти, однак вже за три місяці, як вказав голова РДА, «від ремонту вже не було жодних ознак». Кошти отримали наприкінці 2019 року через систему закупівель prozorro Горбаківської сільської ради.

Тепер терміни гарантійних зобов'язань, які прописують в договорах, перебувають на постійному контролі Гощанського відділу Здолбунівської місцевої прокуратури. Під час перевірки договорів встановили, що Гощанська селищна рада 19 грудня 2019 року уклала з підприємцем договір на капітальний ремонт дорожнього покриття на одній із вулиць в селищі Гоща.

Однак, у порушення вимог законодавства, сторони включили в умови договору істотну умову щодо гарантійного терміну ремонту дороги тривалістю один рік, тоді як згідно із вимогами Державних будівельних норм мінімально допустимий термін експлуатаційної придатності асфальтобетонного покриття автомобільної дороги складає три роки.

З метою захисту інтересів держави і громади Здолбунівська місцева прокуратура заявила до суду позовну заяву про зобов’язання внести відповідні зміни до зазначеного договору шляхом встановлення гарантійного трирічного терміну виконаних робіт.

Цей позов перебуває на розгляді в Господарському суді Рівненської області.

Джерело: https://hoshcha.rayon.in.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: hoshcha.rayon.in.ua