У прокуратурі Рівненщини провели спільний семінар

04.06.2020 16:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

У прокуратурі Рівненщини провели спільний семінар щодо cпрощеного порядку та особливостей досудового розслідування у формі дізнання окремих категорій кримінальних правопорушень.

Доугого червня для працівників органів прокуратури Рівненщини та за участі керівництва ГУ НП в області, в режимі відеоконференції, провели семінар, на якому обговорили зміни щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень, згідно з якими в Україні запроваджено інститут кримінальних проступків.

Кримінальний проступок – це один із видів кримінального правопорушення, за вчинення якого призначають основне покарання у вигляді штрафу, в розмірі не більше ніж три тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або інше покарання, але не пов’язане з позбавленням волі.

До кримінальних проступків належать некваліфіковані крадіжки, шахрайства, незаконні дії з наркотичними засобами без мети збуту, хуліганство й інші правопорушення, які становлять майже половину всіх зареєстрованих фактів.

Дізнавачі здійснюватимуть розслідування кримінальних проступків за скороченою процедурою, тривалість якої не має перевищувати один місяць з дня вручення особі повідомлення про підозру.

«Внесені зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України набирають чинності з 01.07.2020, тому керівникам місцевих прокуратур та органів досудового розслідування необхідно виважено підійти до вивчення кримінальних проваджень про злочини, визначені як кримінальні проступки, та звернути особливу увагу на недопущення порушення норм процесуального права в перехідний період», - зазначив на семінарі прокурор Рівненської області Антон Войтенко.

Пресслужба прокуратури Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews