Рівненська міська рада програла суд щодо заборони ЛГБТ-параду

06.06.2020 14:01   Джерело: Рівне вечірнє
Опубліковано : Рівненський Новинар

16 січня на міську раду Рівного подали до суду. Приводом стало те, що на одній із сесій більшість депутатів проголосувала за те, щоб заборонити в місті масові ЛГБТ-заходи.

В суд на раду подав правозахисник з Києва Дмитро Деркач. Його інтереси в суді представляла прав захисниця Марія Цип’ящук.

5 червня Дмитро повідомив, що виграв суд:

- Рада порушувала процесуальні строки, постійно просила відкласти розгляд і не визнавала відверті порушення Конституції, проте не мала фактично жодної правової позиції. Хоч карантин завадив швидшому розгляду справи, Рівненський окружний адміністративний суд став на захист здорового глузду, верховенства права і Конституції і задовольнив мій позов повністю. Скоріш за все, рада подасть апеляцію, як постійно роблять такі органи, продовжуючи витрачати кошти платників податків і завантажуючи суд безперспективними справами. Проте перша битва виграна і я впевнений, що це рішення вистоїть у всіх інстанціях.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівне вечірнє