Депутати прийняли рішення щодо майбутнього аеропорту Рівного

08.06.2020 19:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Під час 32-ї сесії облради обранці Рівненщини розглянули важливі питання життєдіяльності області. Серед них – питання економічного та медичного характеру. 

Так, важливе рішення прийняли щодо майбутнього аеропорту Рівного. Депутати підтримали рішення про цілісність об’єкту, що унеможливлює відчуження майна частинами. Визначено, що всі об'єкти і земельні ділянки летовища є цілісним аеродромним комплексом. Також вирішено звернутися до Кабміну щодо встановлення заборони на примусову реалізацію майна комунального підприємства.

«Аеропорт необхідний для Рівненщини як діючий об’єкт інфраструктури, тому облдержадміністрація вживає усіх заходів для його збереження. Необхідно підготувати документи, а також промоційні матеріали, щоб передати його як цілісний комплекс у концесію для потенційного інвестора. При цьому треба зберегти його основні функції»,  - відзначив під час сесії голова ОДА Віталій Коваль. 

Під час сесії також підтримали, запропоновані Рівненською ОДА, зміни до обласної Програми із запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області Covid-19. Зокрема, передбачено забезпечення засобами індивідуального захисту працівників  закладів соціальної сфери. В межах Програми передбачили кошти на діагностику, у тому числі ІФА-тестування, закупівлю обладнання, тест-систем та реагентів. Також у рамках заходів Програми відтепер є можливість відшкодування перевезень медиків, доставки медичних вантажів та довозу людей до місць обсервації.

Підтримали обласні депутати важливу пропозицію, спрямовану на боротьбу з онкологією. Із резервного фонду 1,6 млн гривень спрямовані на придбання іридію – надважливого засобу для проведення променевої терапії на базі Рівненського обласного протипухлинного центру.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews