Як на Рівненщині проходитиме оздоровча кампанія цьогоріч?

11.06.2020 20:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

МОЗ активно працює над розробкою санітарно-протиепідемічних вимог, якими на Рівненщині керуватимуться під час оздоровчої кампанії.

Оздоровча кампанія 2020 року не відмінена, оскільки є попит на відпочинок і оздоровлення дітей. Через карантинні обмеження оздоровчий сезон у всіх областях України відтерміновується.

Про терміни відкриття оздоровчого сезону на Рівненщині та нові правила роботи дитячих таборів у зв’язку з коронавірусом йшлося на всеукраїнській селекторній нараді. У заході взяла участь заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська та керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації.

«Міністерство охорони здоров'я аналізує ситуацію та прогнозує можливість відкриття дитячих таборів з огляду на COVID-19. Питання відкриття дитячих оздоровчих закладів достатньо гостро зараз стоїть. Однак слід дочекатися стабілізації епідеміологічної ситуації», - зазначає заступник Міністра охорони здоров’я - Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Для організації та проведення оздоровчої кампанії на Рівненщині з обласного та місцевих бюджетів передбачено понад 20 млн грн. А після завершення карантину послугами оздоровлення та відпочинку передбачається охопити понад 10 тисяч дітей шкільного віку.

«У міністерстві зараз працюють над розробленням відповідних санітарно-протиепідемічних вимог, якими керуватимемося і на Рівненщині після старту оздоровчої кампанії. Ситуацію триматиму особисто на контролі», – підсумувала заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

Під час заходу також обговорили питання, пов’язані із забезпеченням якості харчових продуктів під час функціонування закладів оздоровлення та відпочинку.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews