Організатору та трьом виконавцям, які налагодили бурштиновий бізнес на Рівненщині, повідомили про підозру

14.06.2020 17:03   Джерело: Ритм
Опубліковано : Рівненський Новинар

Ще першого травня правоохоронці викрили групу осіб, які налагодили злочинну «схему» зі здійснення скупки, обробки та експорту каміння бурштину-сирцю та провели обшуки за місцем проживання фігурантів та в їх автомобілях.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області.

До складу групи входило чотири мешканці Сарненського району, кожний з яких відповідав за свій напрям діяльності. Організатор контролював діяльність угруповання та розподіляв кошти, отримані від підпільного бізнесу, інші учасники підшукували клієнтів для оптової реалізації каміння, займалися скупкою бурштину-сирцю, організовували обробку каміння, відповідали за його зберігання та подальший збут.

Так званий «офіс» знаходився у гаражі на території господарства, що належить одному з учасників угруповання. Аби не потрапити у поле зору поліцейських, вони працювали у закритому режимі.

Фігурантам слідчі інкримінують ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину організованою групою) та ч. 2 ст. 240-1 (Незаконні збут, придбання, передача, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України.

11 червня у рамках кримінального провадження, слідчі слідчого управління спільно з працівниками УСР та за процесуального керівництва прокуратури провели санкціонований обшук за місцем проживання у одного із фігурантів справи. В ході обшуків поліцейські вилучили майже 100 кілограм «сонячного» каміння. Орієнтовна вартість вилученого склала 1 млн. 700 тис. грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Ритм