Рівненщина долучилась до благодійної акції-марафону «Перемога у нас в крові»

18.06.2020 18:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

18 червня донорами стали спортсмени, тренери та вболівальники. Таким чином Рівненщина долучилась до благодійної акції-марафону «Перемога у нас в крові». 

«Бути донором, могти врятувати комусь життя - це почесно. А особливо зараз, коли в Україні значний дефіцит донорської крові. Ми щиро радіємо і дуже вдячні, що свідома молодь залучається до хорошої справи. Такі заходи, як «Перемога у нас в крові», привертають увагу до важливих проблем і допомагають рятувати сотні життів щодня. Закликаю долучатись до акції-марафону та популяризувати добрі справи серед інших», - розповідає голова обласної організації Товариства Червоного хреста Марія Бєлікова.

Вона наголошує - нині добровільна здача крові є актуальною, адже з початком пандемії COVID-19 донорів значно поменшало.

Серед тих, хто здавав кров – спортсмени та тренери обласної спортивної школи осіб з інвалідністю:

викладач з волейболу Олександр Шевчук; Майстер спорту України з плавання, тренер-викладач Артур Яковчук.

А також заступник директора центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Ігор Мамотюк та головний спеціаліст центру «Спорт для всіх» Марія Касько. 

Долучились до акції й заступник начальника управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА Петро Нагорний та головний спеціаліст обласного управління молоді та спорту Володимир Воробей.

«Я спортсмен із багаторічним стажем, займався греко-римською боротьбою понад 15 років. Донором став у 2018 році, коли треба було рятувати життя онкохворій дівчинці. Це була цільова здача крові. Після того я регулярно долучаюсь до донорства для загальних потреб. Сьогодні я здавав кров вже вдесяте. Самопочуття чудове. Усіх закликаю до доброї справи», - ділиться досвідом Володимир Воробей.

Сьогодні серед донорів було 6 людей, однак в рамках марафону «Перемога у нас в крові» планується загалом долучити 60 людей.

«Ми на власному прикладі показуємо, що спортсмени сильні не лише фізично, але й морально. Я вдячний усім спортсменами, тренерам та тим, хто долучиться до акції у найближчі дні. Ви молодці! Ви вмієте не лише перемагати на спортивних аренах, але й допомагаєте іншим людям перемагати їх хвороби», - зазначає заступник начальника управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА Петро Нагорний Петро Нагорний.

Нагадаємо, акція стартувала за ініціативи Міністерства молоді та спорту України, спільно зі спортивною спільнотою та Товариством Червоного Хреста. Марафон проводять, щоб привернути увагу суспільства до проблеми дефіциту в банках крові України.

А вже завтра - у п’ятницю, 19 червня, о 9.30 марафон підтримають представники ГО та учасники обласного молодіжного пластового вишкільного центру. Вони здаватимуть кров на станції переливання крові (м. Рівне, вул. Степана Бандери, 31).

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews