На Гощанщині відремонтують дорогу та відреконструюють дитсадок

26.06.2020 22:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Проєкт «Велике будівництво» націлений розбудувати Гощанський район, тим самим створити комфортні та безпечні умови для місцевих жителів.

Для мешканців Гощанщини оновлюють важливі об’єкти району в рамках президентського проєкту «Велике будівництво». Замість розбитої бруківки – зручна заасфальтована дорога, а замість старого приміщення – новий дитячий садок.

«Я переконаний, що найкращий розвиток села – це інвестиція в нього. Саме тому президентський проєкт «Велике будівництво» націлений розбудувати наш район, тим самим створити комфортні та безпечні умови для місцевих жителів. До прикладу, Тучинська й Садівська сільські ради, де мешкає майже 3 тисячі людей, не можуть залучити додатковий економічний ресурс для розвитку сільських територій. А все через відсутність належного транспортного сполучення з районним та обласним центрами», - розповідає голова Гощанської РДА Василь Романюк.

Ось так виглядає дорога ДО початку будівництва:

Жителі 5-ти сіл Тучинської та Садівської сільрад постійно порушували питання транспортного сполучення у своїх зверненнях до місцевої влади. Як результат – стару автомобільну дорогу «Тучин-Садове-Пустомити-Вовкошів» встелять зручним асфальтним полотном. Протяжність розбитої ділянки, яка розміщується в селі Тучин і закінчується на виїзді з села Садове – майже 6 кілометрів.

Дорога важлива тим, що сполучає ці населені пункти й районний та обласний центри, а також забезпечує під’їзд спеціальної техніки аварійно-рятувальних служб.

Ще одним проєктом «Великого будівництва» у Гощанському районі є стара будівля, де раніше був НВК. Приміщення планують реконструювати, щоб невдовзі запрацював повноцінний дитячий садок. Там буде три групи, які зможуть відвідувати понад 40 дітей.

Проєкт реконструкції дитячого садка

«Ми маємо школу та амбулаторію й дуже задоволені цим. Проте нам, молодим батькам, дуже потрібний дошкільний заклад. Наразі ми змушені возити дитину в Гощанський дитсадок «Малятко». А це не завжди зручно, а також додаткові фінансові витрати», - каже жителька села Шкарів Марта Черненко.

Ось так виглядає заклад на даний час:

В обласному бюджеті розвитку передбачено на реалізацію цього проєкту 9,3 млн грн. На умовах спільного фінансування передбачено 2,1 млн грн з бюджетів Гощанського району й Горбаківської сільської ради.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews