Неподалік села Балаховичі було знешкоджено артснаряд

Небезпечну знахідку було виявлено місцевими жителями на пасовищі поблизу села.

Третього липня у Володимирецькому районі групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Рівненській області було проведено роботи зі знешкодження вибухонебезпечного предмету часів Другої світової війни.

Небезпечну знахідку було виявлено місцевими жителями на пасовищі поблизу с. Балаховичі, Володимирецького району. Вибухонебезпечний предмет було ідентифіковано як артилерійський снаряд калібром 76 мм. в кількості 1 шт. часів Другої світової війни.

З початку 2020 року на Володимиреччині групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Рівненській області було знешкоджено 32 вибухонебезпечні предмети часів минулих війн.

Шановні громадяни! В разі виявлення підозрілого предмету, схожого на боєприпас, необхідно негайно сповістити про це найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську раду, дільничного інспектора поліції, пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном «101».

Хоча на перший погляд, це може здатися шматком простого заіржавілого металу, проте насправді це може бути вибухонебезпечний предмет, який несе в собі смертельну небезпеку.

При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати його до рук, наносити по ньому удари, робити спроби розібрати, або переносити з місця на місце, кидати у вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати як металобрухт.

Пам’ятайте, що краще попередити біду, ніж ліквідовувати її наслідки.

За матеріалами Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Володимирецький РС ГУ ДСНС України у Рівненській області