Рівняни готові дотримуватись протиепідемічних заходів - про це говорить опитування

10.07.2020 18:26   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

В рамках акції “Збережемо життя разом” волонтери опрацювали відповіді рівнян про ставлення до карантинних обмежень. Акцію проводила громадська організація “Рівне Разом”. Опитали близько 5000 містян. Також під час акції розповсюдили понад 20 000 захисних масок та роздаткових інформаційних матеріалів з телефонними номерами екстрених служб.

Кожен другий з опитаних рівнян каже, що користується засобами індивідуального захисту - масками та рукавичками, а також обробляє руки антисептиками. Понад 91% опитаних у людних місцях намагаються дотримуватися соціальної дистанції. 78% опитаних заявили, що з розумінням ставляться до протиепідеміологічних заходів, та готові дотримуватись їх для протидії поширенню захворювання.

Що ж стосується місцевої влади, то її дії в умовах карантину, мешканці оцінили не найкращим чином. Чиновники не завжди адекватно реагували на потреби мешканців, як вважають рівняни, часто намагаючись перекласти відповідальність за забезпеченням належних умов життєдіяльності міста на центральні органи.

null 

Велика частина опитаних каже, що влада виявилась не готовою до боротьби з Covid-19, тому вирішення повсякденних проблем, таких як забезпечення лікарів засобами індивідуально захисту, доїзд до місця роботи, а також допомога соціально незахищеним верствам населення, лягло на плечі громадських активістів та волонтерів.

“Мешканці Рівного відзначають, що однією з ключових проблем, з якою вони зіткнулися, стала можлива втрата роботи. Про це заявили 63%. Майже 47 відсотків опитаних наголошують на тому, що серйозною проблемою для них стало закриття освітніх закладів та дитячих садків, а також обмеження руху громадського транспорту (51%) та перебої у роботі медичних закладів (близько 42%)” - прокоментував Віктор ШАКИРЗЯН, голова го “Рівне Разом” результати опитування.

Загалом рівняни зберігають позитивний настрій та, незважаючи на карантинні обмеження. Містяни сподіваються, що завдяки взаємодії активістів, волонтерів та громадян, усі незручності, які виникли у зв'язку з загостренням захворюваності на Covid-19, вдасться подолати. І місто в найближчий час зможе пристосуватись до життя в нових реаліях.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews