На Рівненщині посилюють моніториг нелегальної праці

12.07.2020 17:04   Джерело: Ритм
Опубліковано : Рівненський Новинар

Інформаційні відвідування здійснюють фахівці Управління Держпраці у Рівненській області в рамках комплексної превенції з легалізації, безпеки праці та протиепідемічного захисту, а також моніторингу.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.

У полі зору – сфери оптової та роздрібної торгівлі, послуг, громадського харчування, будівництва, транспорту, лісового господарства та агропромислового комплексу.

На виконання окремих доручень Кабміну та Держпраці  інспектори роз’яснюють роботодавцям та працівникам переваги офіційного працевлаштування, вимоги з безпеки та гігієни праці, важливість виконання протиепідемічних заходів. Водночас, вони здійснюють попередній моніторинг дотримання відповідних вимог.

Так, у першу декаду липня фахівці Управління відвідали 494 суб’єкти господарювання. Вони поспілкувалися з адмінперсоналом та працівниками магазинів, кафе, аптек, АЗС, лісогосподарських та деревообробних підприємств, з будівельниками та автоперевізниками.

Такі візити спрямовані на посилення контролю за здійсненням протиепідемічних заходів та боротьбу з нелегальною зайнятістю. Тим більше, що в умовах карантину особливо загостилася проблема відсутності соціальних гарантій у тіньових працівників.

Моніторинг також показав, що чимало роботодавців використовують таку нелегальну форму праці як стажування без оформлення трудових відносин. Тож до суб’єків господарювання, в яких за попереднім моніторингом виявлено ймовірні порушення в оформленні трудових відносин, інспектори завітають повторно – вже не з інформаційним, а з інспекційним відвідуванням.

Управління Держпраці у Рівненській області закликає роботодавців до належного оформлення трудових відносин з працівниками і негайного усунення порушень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Ритм