Дитсадки відкриють тільки в п'яти районах Рівненщини

14.07.2020 09:12   Джерело: rivnepost.rv.ua
Опубліковано : Новини Рівненщини

На обласній комісії ТЕБ та НС прийняли рішення про відкриття ДНЗ в Рівненській області, проте тільки в 5 районах.

Пише https://rivnepost.rv.ua

Рівне до переліку не увійшло, як і ряд інших густонаселених міст регіону. Заступниця міського голови Галина Кульчинська обурена цим рішенням.

Роботу дитсадків дозволили у Дубенському (без м.Дубна), Дубровицькому, Радивилівському, Демидівському та Корецькому районах.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль пояснив це тим, що в цих містах «дозволяє епідситуація».

-  З покращенням епідеміологічної ситуації ми послаблюємо карантинні обмеження. Це виключно управлінське рішення на основі висновків епідеміологів. Рекомендація щодо відкриття при суворому дотриманні карантинних вимог. Епідеміологи прогнозують подальше зменшення навантаженості і захворюваності у цих районах, - пояснив він.

Місцеві комісії ТЕБ та НС мають розглянути питання про роботу дитсадків. Що ж стосується Рівного та інших населених пунктів і районів області, то їм поки не рекомендують відкривати ДНЗ. Заступниця міського голови Галина Кульчинська, яка ініціює роботу ДНЗ в місті в тестовому режимі, обурюється:

-  Ми дуже серйозно підійшли до організації роботи дитсадків у місті, з дотриманням усіх рекомендацій епідеміологів. А тут приймають таке рішення! Завтра засідання міської комісії ТЕБ та НС, де ми мали розглядати це питання. Як же ми маємо тепер поступити? Я, звісно, все одно захищатиму свою позицію: потрібно, щоб у Рівному в тестовому режимі запрацювали дитсадки. Чи може вплинути МОН, яке пікетують, на ситуацію, якщо обласна влада приймає зовсім інші рішення?

Остаточне рішення про відкриття дитсадків Рівного приймуть завтра, 8 липня, на засіданні міської комісії ТЕБ та НС.

Джерело: https://rivnepost.rv.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: rivnepost.rv.ua