У Рівному міська влада залишає 400 підприємців без роботи

15.07.2020 17:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

У Рівному чотири сотні підприємці уже чотири місяці без роботи. Все через заборону міської влади. Мова йде про робочі місця торговців біля Центрального ринку. Впродовж останніх 20 років люди реалізовували там городину та господарчі товари.

Раніше торгівлю влада врегульовувала з допомогою дозволів на проведення ярмарків. Вони поновлювалися кожного року. Також міська влада змушувала підприємців сплачувати 15 тисяч гривень щорічно. Ці кошти з людей збирали без жодних документів та підписаних угод - так говорять підприємці. В період карантину чесним працівникам та підприємцям просто вказали на вихід.

Варто відмітити, що фрукти і овочі у вказаній локації реалізуються за значно нижчими цінами, ніж в магазинах чи супермаркетах. Окрім цього, чимало людей тут продає власну, органічно вирощену продукцію. Підприємці запевняють, що такі дії міської влади - не що інше, як звільнення проїзду до нових торгових центрів, які належать чиновникам.

Громадська організація “Рівне Разом” та Віктор ШАКИРЗЯН вирішили підтримати підприємців у цій конфліктній ситуації. Активісти розпочали незалежне опитування рівнян, щоб визначити, яке рішення може задовольнити усі сторони. За попередніми результатами, рівняни підтримують підприємців та пропонують впорядкувати торгівлю, забезпечивши належні умови праці. Громадська організація “Рівне Разом” звертається до місцевої влади з вимогою врегулювати питання, а не забирати у людей єдину можливість заробити на хліб. Активісти вимагають дати людям альтернативу.

«Основна вимога громадської організації “Рівне Разом” до діючої влади - говорить Віктор ШАКИРЗЯН - не відбирати у людей право на заробіток, а дати можливість прогодувати свої сім'ї, дати можливість працювати в обладнаних для цього місцях. Влада повинна належним чином виконувати покладені на неї обов'язки, а не влаштовувати розправу над підприємцями».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews