У Хрінниках розпочалася реконструкція водосховища

16.07.2020 07:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Хрінницьке водосховище було побудоване у 50-х роках минулого століття. Сьогодні водосховище знаходиться у плачевному стані та потребує негайної реконструкції.

Хрінницьке водосховище, що у Демидівському районі, – один із стратегічних водних об'єктів Рівненщини. Його побудували ще у 50-х роках минулого століття, однак нині гідровузол та шлюзи водосховища знаходяться у вкрай незадовільному стані й потребують реконструкції. Якщо греблю прорве, постраждає не лише Рівненщина, а й Волинь. Загалом близько 30 населених пунктів в обох областях можуть бути підтопленими.

З обласного бюджету виділено 1,3 млн грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації для реконструкції гідроспоруди. 

Начальник обласного управління СБУ Андрій Тимченко розповів, що технічні параметри гідровузла з кожним роком погіршуються. Тому необхідно якнайшвидше реконструювати опорні конструкції та дамбу. Для ремонту потрібно мінімум 10 мільйонів гривень.

null
null
null

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews