На Рівненщині працівники поліції вилучили близько 16 тисяч маків

Поліцейські територіальних підрозділів Рівненської області виявили 102 незаконних посіви, вилучили 15 821 рослину маку та 1942 рослини конопель. 

Загальнодержавні профілактичні заходи, спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель розпочалися 20 травня і триватимуть до 24 вересня. 

Упродовж цього часу поліцейські територіальних підрозділів Рівненської області виявили 102 незаконних посіви, вилучили 15 821 рослину маку та 1942 рослини конопель. 

Проведення оперативно-профілактичних відпрацювань вчора, 15 липня, дало змогу задокументувати 11 фактів у Острозькому, Рокитнівському, Демидівському, Березнівському, Дубенському, Дубровицькому, Рівненському, Радивилівському районах. Слідчо-оперативні групи вилучили 2578 нарковмісних рослин.  

Згідно з чинним законодавством, за незаконний посів або вирощування до 100 рослин маку або до 10 конопель — адмінвідповідальність за статтею 106 КУпАП (від вісімнадцяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин); від 100 до 500 рослин маку або від 10 до 50 конопель — кримінальна відповідальність за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (штраф, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років); понад 500 рослин маку або понад 50 конопель — кримінальна відповідальність за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України (від 3 до 7 років позбавлення волі).

Нагадаємо, що під час оперативно-профілактичних відпрацювань 13 та 14 липня поліцейські територіальних підрозділів задокументували 13 фактів незаконного вирощування нарковмісних рослин у десяти районах області. 

null

За матеріалами Відділу комунікації поліції Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області