На Рівненщині посадовець однієї з ОТГ вимагав 20 тисяч гривень (ФОТО)

17.07.2020 15:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Слідчими СУ ГУНП в області 17.07.2020 викрито начальника відділу з надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами однієї з ОТГ Рівненщини під час вимагання та одержання неправомірної вигоди в сумі 20 тис. грн. 

Затримання відбулося за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області, за оперативного супроводу УСБУ в області, в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Вказаний посадовець обіцяв не створювати перешкод у діяльності в період карантину закладу громадського харчування на території ОТГ, та не повідомляти контролюючі органи про можливі порушення в його діяльності.

Тривають невідкладні слідчі дії на місці одержання неправомірної вигоди. Вирішується питання щодо затримання особи в порядку ст.208 КПК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Повідомляє прес-служба Прокуратури Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews