Із майже 1000 тестів 49 підтвердили наявність імуноглобуліну-G, - заступниця голови Рівного Галина Кульчинська

17.07.2020 20:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Заступниця голови Рівного розповіла про результати ІФА-тестів.
 
Про це Галина Кульчинська повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.
«І ще раз про відповідальність рішень. Коли обидва міністерства - охорони здоров'я і освіти чекали пропозицій щодо дій по відкриттю дошкільних закладів в умовах карантину я писала їм - жодним чином не допускати до роботи з дітьми працівників непротестованих на COVID-19. Ніхто мою пропозицію, звісно, ніде не врахував.
Тоді я запропонувала нашому меру виділити міські кошти на закупівлю ІФА-тестів для тестування всіх дорослих, які будуть відновлювати роботу дитсадків. Міський голова підтримав. Дякую депутатському корпусу Рівнеради, котрий без зволікань 11 червня виділив 190 000 гривень на закупівлю 2000 ІФА-тестів.
 
З понеділка по четвер включно майже 1000 працівників наших дитсадків здавали кров на ІФА-тести. Маємо результат: із майже 1000 тестів 49 підтвердили наявність імуноглобуліну-G, що свідчить про або, перенесену раніше хворобу, або скрите носійство вірусу. У 9 людей тести показали наявність імуноглобуліну-М, що свідчить про наявність в організмі вірусу.
 
Всі ці люди, звісно, не будуть допущені до роботи. Їхні координати повідомлені сімейним лікарям. Для більш точного діагностування у них будуть взяті аналізи на ПЛР-тести.
Рада, що зуміли завчасно врахувати речі важливі для здоров'я наших дітей і працівників дитсадків», - йдеться у повідомленні.
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews