Завдяки чиновникам 400 рівнян залишилося без роботи

20.07.2020 14:58   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Близько 400 підприємців, які декілька десятків років продавали городину та промислові товари біля центрального ринку, залишилися без роботи. Вони сплачували податки та реалізовували свою продукцію за нижчими цінами, ніж у супермаркетах. Мерія безапеляційно заборонила людям працювати, незважаючи на попередні дозволи працювати до кінця року.

Громадська організація "Рівне Разом" провела серед містян опитування з цього приводу. Більшість опитаних вважають, що міська влада має дозволити підприємцям працювати та забезпечити людям належні умови праці.

Відповідно, Віктор Шакирзян та ГО “Рівне Разом” звернулися до влади міста з вимогою відновити справедливість - врегулювати умови вуличної торгівлі та дозволити людям працювати, адже в умовах карантину залишати людей без засобів для існування - неприпустимо. Електронна петиція з відповідним текстом уже зареєстрована на сайті міської ради. У ній зафіксовано дві основні вимоги до влади. Перша - відновити законне право на працю, якого підприємці були позбавлені. Друга - за участю громадськості та представників підприємців підготувати та затвердити Рішення про врегулювання роботи підприємців, що здійснюють торгівлю на вулицях Гетьмана Полуботка, Пересопницькій, Шевченка, яке буде враховувати інтереси усіх сторін.

Після того, як петиція ГО “Рівне Разом” набере 300 підписів - міська влада буде змушена нарешті звернути увагу на проблеми рівнян.

Електронна Петиція: Про врегулювання торгівлі на вулицях Гетьмана Полуботка, Пересопницькій, Шевченка, за участі громадськості та представників підприємців.

null

ТЕКСТ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ: Нещодавні дії міської влади Рівного щодо припинення торгівлі на вулицях Гетьмана Полуботка, Пересопницькій, Шевченка призвели до того, що кількасот підприємців міста втратили свої робочі місця, і як наслідок, вони та їхні родини залишились без засобів для існування. Міський бюджет Рівного недоотримуватиме щомісяця сотні тисяч гривень, а кількість безробітних у місті збільшиться. Підприємців, які чекали відновлення торгівлі після послаблення карантину просто виганяють на вулицю забравши у них можливість заробляти кошти для своїх родин. Жодної прийнятної рівнозначної альтернативи цим людям влада міста не запропонувала. Також підприємців ніхто не попередив про такі рішення заздалегідь.

Міська влада, попередньо схваливши роботу ярмарку, з незрозумілих причин заборонила торгівлю. Зокрема, 11 лютого 2020 року, Виконавчий комітет Рівненської міської ради ухвалив рішення №12 Про організацію роботи ярмарку на вищевказаних вулицях терміном на 1 рік. Подібні рішення ухвалювались міською владою щороку. Уже у липні 2020 року, без жодних консультацій або пояснень, міський голова Володимир Хомко заявив про заборону торгівлі на вулицях Гетьмана Полуботка, Пересопницької, Шевченка. ГО “Рівне Разом”, відстоюючи законні інтереси мешканців міста, розцінює ці дії з боку мерії, як грубе порушення прав підприємців. Вважаємо, що подібні дії з боку міської влади є недопустимими, особливо в умовах економічної кризи, викликаної карантинними обмеженнями.

Зважаючи на це, вимагаємо: Відновити законне право на працю, якого підприємці були позбавлені; За участю громадськості та представників підприємців підготувати та затвердити Рішення про врегулювання роботи підприємців, що здійснюють торгівлю на вулицях Гетьмана Полуботка, Пересопницькій, Шевченка, яке буде враховувати інтереси усіх сторін.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews