Інклюзивні екскурсії проводитимуться в музеях Рівненщини

22.07.2020 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
У музеях Рівненщини будуть проводити екскурсії для людей з інвалідністю. Таку ініціативу реалізують в рамках проєкту «Культурні продукти Рівненщини без обмежень».

Про це інформує пресслужба Рівненської ОДА.

Його втілять у життя ГО “Регіональний центр розвитку “Тріада” спільно з ВП ВГО “Генерація успішної дії” у Рівненській області за підтримки Українського культурного фонду. Реалізувати  проєкту планують до 30 вересня 2020 року.

Зокрема, буде розроблено аудіогіди – спеціальні путівники для людей з порушенням зору, а також встановлять мнемосхеми та розроблять буклети шрифтом Брайля, де позначать сходові маршрути.

Загалом туристи з інвалідністю зможуть побувати на 5-ох екскурсіях у:

  • Рівненському обласному краєзнавчому музеї,
  • Державних історико-культурних заповідниках Острога та Дубно,
  • культурно-археологічному центрі “Пересопниця” у Рівненському районі.

Окрім того, проєкт передбачає проведення семінарів, тренінгів та наставницьких сесій для провайдерів культурних послуг. Також для екскурсоводів проведуть відео-уроки з основ української жестової мови.

«Створення безбар’єрного середовища, розробка промоційних турів та навчання персоналу дозволить людям з інвалідністю стати активними туристами. Звичайно, це збільшить потік мандрівників у музеях. Але головне – це те, що люди з порушеннями здоров’я завдяки таким проєктам можуть урізноманітними своє дозвілля, познайомитися з історією нашого краю», – зазначила Любов Романюк.

Керівниця управління культури та туризму Рівненської ОДА, Любов Романюк переконана, що впровадження інклюзії у музейних комплексах дозволить закладам стати більш доступнішими для людей з порушенням здоров’я.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews