У ДП «Рівненський облавтодор» виявили 277 порушень

28.07.2020 22:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Тринадцять одиниць обладнання та техніки “Рівненського облавтодору” рекомендовано зняти з експлуатації. Такими є результати перевірки підприємства фахівцями Управління Держпраці у Рівненській області.

Про це інформує пресслужба Управління Держпраці у Рівненській області.

Під час планової перевірки дотримання вимог охорони праці та промислової безпеки у Дочірньому підприємстві “Рівненський облавтодор” було проінспектовано 12 філій підприємства.

Під час перевірки фахівці Управління виявили 277 порушень вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Зокрема, роботодавець не набув право на експлуатацію машин, механізмів підвищеної небезпеки через неподання та відсутність реєстрації у територіальному органі Держпраці декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці:

  • на експлуатацію обладнання та захисних систем, призначених для експлуатації (застосування) у потенційно вибухонебезпечному середовищі;
  • експлуатацію електричного устаткування електричних станцій та мереж понад 1000 В, а саме: електрообладнання трансформаторних підстанцій;
  • експлуатацію технологічних транспортних засобів;
  • зварювальні роботи.

Також підприємством не проведено періодичне опосвідчення стану безпеки електроустановок. Допущено до експлуатації силові трансформатори трансформаторних підстанції, яким не проведено періодичних вимірювань та випробувань у встановлені терміни згідно норм і обсяг випробувань та вимірювань параметрів електрообладнання та апаратів електроустановок споживачів.

Не проведено експертне обстеження устаткування, необхідне у зв’язку із закінченням граничного строку експлуатації, зокрема силовим трансформаторам, які вичерпали свій ресурс.

Технологічні транспортні засоби експлуатуються за відсутності щорічного технічного огляду.

У зв’язку з тим, що дані порушення створювали загрозу життю працюючих, роботодавця попереджено про необхідність негайного зупинення робіт (виробництва), експлуатації:

  • ЗТП-291, що встановлена на території Філії «Корецький райавтодор»; ЗТП-56 (Філія «Сарненська дорожньо експлуатаційна дільниця»);
  • котла Е 1,0-0,9 Г-3 (Філія «Любомирський асфальтобетонний завод»);
  • ЗТП-62 та електротельфер Q=1т (Філія «Рівненський райавтодор»);
  • ТП-314 (смт Гоща),
  • ТП-378 (смт Клевань, Філії Рівненська дорожньо-експлуатаційна дільниця);
  • ЗТП-331 (с. Озеряни Філії «Дубенська дорожньо експлуатаційна дільниця»);
  • кран мостовий однобалковий (Філія «Колоденська дорожньо експлуатаційна дільниця»);
  • кран-балка (Філія «Радивилівський райавтодор»);
  • електротельфери (Філія «Костопільський райавтодор»); ЗТП-221 (с. Розваж, Філія Острозький райавтодор).

Також у зв’язку з порушеннями, що несуть загрозу життю людей, підприємству необхідно призупинити виконання газонебезпечних робіт, експлуатації обладнання та захисних систем, призначених для експлуатації (застосування) у потенційно вибухонебезпечному середовищі, виконання робіт в колодязях.

За результатами перевірки з керівництвом та посадовими особами ДП “Рівненський облавтодор” відбулася підсумкова нарада. Фахівці Управління Держпраці зосередили увагу шляховиків на дотриманні вимог з охорони праці під час проведення робіт з будівництва, ремонту та утримання автошляхів, експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки.

Пресслужба Управління Держпраці у Рівненській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews