На Рівненщині розвиватимуть новий культурний проєкт за підтримки Erasmus+

29.07.2020 16:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Проєкт «Культура та природа» передбачає відеозйомку основних культурних об’єктів у містах Дубно, Рівне та Острог.

«Культура та природа» - так називається культурний проєкт, що втілюватимуть на Рівненщині за підтримки європейської програми Erasmus+. Міжнародна ініціатива сприяє співробітництву між країнами задля підвищення мобільності серед студентів, викладачів, науковців європейських університетів та вищих навчальних закладів.

Проєкт втілюватимуть Благодійна організація «Фонд громади міста Дубна «Добробут» разом із «Фундацією імені братів Солунських – Кирила і Мефодія» з польського населеного пункту Ярослав.

Основними партнерами проєкту в Україні є Державний історико-культурний заповідник у Дубно та управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації.

Головне завдання ініціативи – налагодження міжнародної співпраці, а також взаємообмін інформації про культурну спадщину та природне надбання регіонів, які беруть участь у реалізації проекту.

Проєкт передбачає відеозйомку основних культурних об’єктів у містах Дубно, Рівне та Острог. Цифрова продукція дозволить створити віртуальні екскурсії, панорами та відеоогляди. Вони стануть доступними для користувачів мережі Інтернет.

Наступний етап – це взаємні візити студентів на Рівненщину та Східну Польщу з метою вивчення культурного надбання територій, ознайомлення із традиціями та звичаями.  

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews