Рівняни можуть скористатися послугами Пенсійного фонду України дистанційно

29.07.2020 21:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Для доступу до послуг потрібно зареєструватись на вебпорталі за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Пенсійний фонд України надає дистанційні послуги через онлайн сервіси свого вебпорталу https://portal.pfu.gov.ua

Так, на вебпорталі є можливість:

  • отримати довідки із підтверджуючим QR-кодом про розмір пенсій, страховий стаж, заробітну плату й сплачені внески;
  • подати заяву на призначення пенсій за принципом «одне відвідування», що передбачає подання документів для призначення пенсій виключно в електронному вигляді;
  • подати Анкету застрахованої особи для внесення/зміни/уточнення даних в Реєстр(і) застрахованих осіб (наприклад, дані паспорту, адреси проживання);
  • подати звернення (заяву, скаргу, пропозицію);
  • активувати послугу безкоштовного СМС-інформування (щодо призначення/перерахунку пенсії; сплати страхових внесків роботодавцем та страхового стажу особи).

В ГУ Пенсійного фонду України в Рівненській області розповідають, що послуга «Автоматичне призначення пенсії за віком» дозволяє надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію завчасно та провести перевірку наявних у Пенсійному фонді України даних.

«Електронна трудова книжка» дає змогу переглянути відомості про трудову діяльність, «Пенсійний калькулятор» допоможе зробити прогнозний розрахунок майбутньої пенсії за віком.

Також є можливість подання документів для призначення або перерахунку пенсії, отримати доступ до електронної пенсійної справи, переглядати та отримувати відомості про сплачені страхові внески, набутий страховий стаж.

Для доступу до послуг потрібно зареєструватись на вебпорталі за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Обравши на вебпорталі функцію «вхід», треба вибрати із запропонованого переліку акредитованих центрів сертифікації свій ключів, ввести пароль свого електронного кваліфікованого підпису та користуватися послугами. 

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews