У Рівному запрацює унікальний баштовий годинник

30.07.2020 19:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Голова ГО "Рівне Разом" Віктор Шакирзян підписав договір про надання благодійної допомоги Рівненській обласній філармонії. За надані кошти відновлять та запустять годинник на будівлі Залу органної та камерної музики.

У планах, щоб годинник став одним із символів міста та туристичною принадою. Кожні 30 хвилин він відтворюватиме класичну музику, а кожні 15 хвилин рівняни чутимуть дзвін годинника. Доповнить картину - спеціальна вечірня підсвітка.

Тривалий час годинник не працює через пошкоджений механізм, причиною цьому стали погодні умови. Майстри обіцять не тільки полагодити годинник, але й зробити так, аби погодні умови не впливали на його роботу. За їхніми прогнозами запрацювати годинник повинен уже в серпні цього року. Усі витрати на ремонт годинника взяв на себе голова ГО “Рівне Разом” Віктор ШАКИРЗЯН:

«Будинок обласної філармонії – це перлина Рівного. Це одна з найгарніших будівель міста. Сьогодні ми робимо подарунок усім рівнянам – ми реставруємо баштовий годинник обласної філармонії. Годинниковий майстер мене запевнив, що уже до Дня міста цей годинник працюватиме. Крім того цей годинник буде музичним і стане справжньою окрасою Рівного».

null

Варто нагадати, що у Залі органної та камерної музики знаходиться унікальний орган. На ньому виконують майже всю світову класику, призначену для виконання на цьому музичному інструменті.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews