У Рівному шахраї знову ошукали пенсіонерів

Шахрай представився другом зятя та повідомив, що той із внуком потрапили в ДТП, тому терміново необхідні гроші на лікування, за якими він зараз прийде. Пенсіонери віддали всі свої накопичення: 18 тисяч гривень, 3 тисячі доларів США та 1950 євро.

До поліції учора, 29 липня, звернулася 70-річна рівнянка, що невідома особа, зловживаючи довірою, заволоділа значною сумою грошових  коштів.

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що на стаціонарний номер близько 19-ї години зателефонував чоловік. Представившись другом їхнього зятя, повідомив, що той із внуком потрапили в ДТП, тож терміново необхідні гроші на лікування, за якими він зараз прийде. Господар, який взяв слухавку, одразу ошелешив «звісткою» дружину. Не вагаючись пенсіонери зібрали всі накопичені роками заощадження: 18 тисяч гривень, 3 тисячі доларів США та 1950 євро. Орієнтовно за десять хвилин на порозі з’явився і «друг», якому жінка віддала гроші, не встигнувши запитати, в якому стані рідні. Шахрай зіслався на те, що мчить у лікарню і поспіхом вибіг із під’їзду, а подружжя після дзвінка зятеві зрозуміли, що їх ошукали.

Відомості за фактом шахрайства слідчі Рівненського відділу поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження поліцейські проводять слідчі дії з метою встановлення осіб, причетних до вчиненого злочину. 

Поліцейські просять громадян у жодному разі, за будь-яких обставин не давати гроші невідомим.  Наголосіть рідним, близьким, сусідам — особам похилого віку, аби вони були вкрай обачні у спілкуванні з невідомими, особливо по телефону.

За матеріалами Відділу комунікації поліції Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області