У Рівному вимагають відновити пільговий проїзд в транспорті

02.08.2020 14:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Громадська організація “Рівне Разом” та Віктор ШАКИРЗЯН розпочали збір підписів з вимогою до міськоїї влади відновити пільговий проїзд у рівненському громадському транспорті, який був відмінений з початку карантину. ГО "Рівне Разом" вимагають провести засідання комісії ТЕБ та НС і ухвалити відповідне рішення.

За увесь час карантину міська влада так і не знайшла альтернативного розв’язання питання поїздок для пенсіонерів, учасників бойових дій та інших представників пільгових категорій.

Варто зазначити, що пільговий проїзд з 1 серпня відновлено у Тернополі, Івано-Франківську, Луцьку, Ужгороді, Хмельницькому, Львові та Чернівцях. У Західній Україні наше місто залишились єдиним, де цього не зробили.

Рішення про невідновлення пільгового проїзду обмежує велику частину рівнян у їхніх правах.

У ГО "Рівне Разом" зазначають, що якщо жителі Рівного почуті не будуть, то громада об'єднається і будуть проводитися акції протесту. Окрім цього активісти звертатимуться до вищих керівних органів держави.

null

ВИМОГА ДО МІСЬКОГО ГОЛОВИ РІВНОГО- ВІДНОВИТИ ПІЛЬГОВИЙ ПРОЇЗД У ГРОМАДСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ

Громадська організація «Рівне Разом» звертається до міського голови Рівного Володимира Хомка з вимогою ВІДНОВИТИ БЕЗОПЛАТНИЙ ПРОЇЗД У ГРОМАДСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ ДЛЯ ПІЛЬГОВИКІВ. Наша організація звертається до міського голови з вимогою найближчим часом скликати комісію ТЕБ і НС з метою ухвалення відповідного рішення в інтересах рівнян.

Вважаємо неприпустимою ситуацію, коли за умов карантину та економічної і соціальної кризи міська влада обмежує рівнян у їхніх правах. Нагадуємо, що прямим обов’язком органів місцевого самоуправління є захист прав та інтересів громадян. У випадку подальшого ігнорування існуючої проблеми міською владою, ГО «Рівне Разом» та рівняни залишають за собою право на протестні акції та звернення до вищого керівництва держави.

Довідка.

У Житомирі пільговий проїзд відновлено з 22 травня, у Тернополі з 25 травня, у Івано-Франківську з 25 травня, у Луцьку з 1 червня, в Ужгороді з 2 червня, в Хмельницькому з 12 червня, у Львові з 9 липня, у Чернівцях з 14 липня.

Таким чином, наразі Рівне залишається єдиним обласним центром Західної України, де ігноруються права соціально незахищених громадян.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews