Будівництво універсальної споркомплексу на вулиці Макарова у Рівному отримає додаткове фінансування

14.08.2020 18:54   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Голова ОДА Віталій Коваль під час щотижневого онлайн брифінгу 14 серпня відповів на питання, які йому поставили журналісти про важливі питання життєдіяльності Рівненщини. 

 

Будівництво універсальної спортивної зали на вулиці Макарова у Рівному отримає додаткове фінансування. За результатами засідання міжвідомчої комісії з відбору об’єктів для надання субвенції з державного бюджету на створення чи реконструкцію палаців спорту одноголосно підтримано проект спорткомплексу на Макарова. Суму буде визначено згодом.

Загалом спорудження спортивної арени відбувається за рахунок різних джерел. У 2020 році з Державного фонду регіонального розвитку виділено 38 млн грн, з обласного бюджету – 4 млн грн, Шпанівська ОТГ спрямувала 5 млн грн, а Клеванська – один млн грн.

Рівненщина в ТОПі областей за популярністю програми для бізнесу «5-7-9»

Дієвою у Рівненській стала державна програма для бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%». На сьогодні банки-партнери президентської ініціативи уклали з підприємцями 79 кредитів на суму майже 140 мільйонів гривень.  

Це один з найвищих показників в Україні. Рівненщина – в ТОПі-3 серед регіонів по державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%». Через коронавірус економічна ситуація у світі та  Україні не проста. Тому підтримка бізнесу наразі є достатньо важливою.

Економіка, фінанси

Область – одна з небагатьох, котра перевиконала план, не дивлячись на складну економічну ситуацію не лише в Україні, а й в світі. Зокрема, за 7 місяців Рівненщина перевиконала обласний бюджет на 101%. Доходи обласного бюджету зросли на 48 мільйонів гривень, у порівнянні з січнем-липнем минулого року. Це не просто цифри. Це кошти на нові дитсадки, школи чи дороги. Віталій Коваль подякував команді Рівненської ОДА за злагоджену роботу. 

ЗНО, молодь та зустріч з Президентом 

У 2020 році на Рівненщині є 7 випускників шкіл, які здали ЗНО на 200 балів. Нещодавно голова ОДА Віталій Коваль зустрівся із випускниками, які успішно здали сесію.

У міжнародний День молоді у зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським взяла участь Віолета Ольшанська – випускниця Крупецької школи, здала фізику і хімію на 200 балів. Безперечно, для це була мотивуюча зустріч, яка буде надихати до майбутніх перемог. Серед  цих випускників, я впевнений, є майбутні держслужбовці, депутати, президенти, нобелівські лауреати. Ми пишаємося випускниками Рівненщини, рухаємося з ними далі.

Конкурс «Золота ділянка»

На Рівненщині одразу дві громади стали переможцями конкурсу «Золота ділянка 2020».

Костопільська РДА та Рівненська міська рада перемогли у конкурсі «Золота ділянка 2020». Вони запропонували найбільш привабливі ділянки для потенційних інвесторів. Серед них – 125,1 га індустріального парку у Малолюбашанській ОТГ та промислова зона в обласному центрі на площі 5 га.

Загалом на конкурс подалися 12 претендентів. Переможця відбирали польські експерти. Ним мав бути один учасник. Втім, Рівненщина стала винятком. За результатами ретельного аудиту усіх пропозицій у нашому регіоні ділянки двох громад перемогли у конкурсі. Така оцінка свідчить про те, що Рівненщина приваблива для інвесторів.

Під час оцінювання враховувалися такі критерії як локалізація земельної ділянки, її юридичний статус, ландшафтні властивості, інфраструктура, комунікації, наявність під’їзних шляхів та близькість залізничної колії.

На переможців конкурсу чекає навчальний візит до Польщі з метою вивчення досвіду й кращої практики польських колег. А також промоція інвестиційних ділянок серед іноземних інвесторів.

Нагадаємо, що Рівненська область є однією із 8 регіонів України, яка бере участь у даному пілотному конкурсі «Золота ділянка 2020». Він проводиться в рамках проєкту польської допомоги задля розвитку «Підвищення конкурентоспроможності українських регіонів та розвиток польсько-українського економічного співробітництва».

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews