Рівненських лікарів звинувачують у смерті пацієнтки (ВІДЕО)

19.08.2020 09:12   Джерело: tsn.ua
Опубліковано : Новини Рівненщини

Чоловік померлої впевнений, що вона б вижила, якби лікар з реанімації своєчасно надав допомогу.

У Рівному 39-річній жінці зробили планову операцію на щитоподібній залозі, а за кілька годин пацієнтка почала задихатися, серце зупинилося, жінка впала в кому і померла. Двоє дітей лишилися без матері. Родичі кажуть - винні медики, бо ті не квапилися надавати допомогу.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Після планової операції усі аналізи Наталі були в нормі. Оперативне втручання, кажуть, також минуло добре.Та за кілька годин жінка написала повідомлення матері, що їй стає зле.

"20 година 53 хвилини вона пише смску: "Мене починає душити". Я їй відписую, що "доця покажи цю смску лікарям". Вони прийшли і сказали, у всіх так буває і пішли", - розповідає матір померлої Валентина Кардаш.

Та ставало ще гірше, кажуть родичі. За годину сусіди по палаті почали кликати на допомогу. Прибігли лише медсестри.

"Одна кислород і щелепу держала, друга робила непрямий масаж, третя викликала реанімацію. На четвертий раз вони дозвонилися", - розповідає Валентина Кардаш. 

Рідні кажуть, що з реанімації скерували жінку-інтерна, але та нічого не робила. Про це їм розповіли дівчата, які були в палаті. Однак зрештою, кажуть, лікар таки прийшов і інтубував Наталю.

"Прийшов через 15 хвилин після інтерна, інтерн прийшов через 5, він - ще через 15, в розвалочку", - переповідає матір жінки. 

Згодом виявилось, що в Наталі сталась зупинка серця, була клінічна смерть. Вона впала у кому. Її чоловік Сергій Лукащик каже, що в жінки був дуже сильний набряк мозку, вона дихала тільки через апарат ШВЛ. 

За 13 днів, не приходячи до тями, Наталя померла. Дружина би жила, певен Сергій, якби лікар з реанімації своєчасно надав допомогу.

"Я звинувачую у всьому реанімацію. Ми хочемо покарання лікарю, всіх причетних до цього випадку, щоб не було іншого такого ще раз", - каже чоловік померлої.

Головний лікар Рівненської обласної лікарні Віктор Ткач заявив, що якщо дійсно винні лікарі, то звичайно вони будуть покарані. У лікарні уже створили комісію, яка має проаналізувати дії медиків. Сам лікар з реанімації нині у відпустці. На запитання, чому прийшов запізно, адміністрації пояснив, що начебто займався іншим пацієнтом у іншому корпусі. 

За неналежне виконання медиками своїх обов'язків у поліції відкрили провадження. Уже вилучили документацію із закладу.

"Проведена первинна судмедекспертиза, встановлена причина смерті. Вона полягає в набряку головного мозку, наслідки пережитої клінічної смерті і інших похідних наслідків", - повідомив заступник керівника Нацполіції Рівненщини Олександр Панасюк.

Попереду ще комісійна судмедеспертиза. Якщо таки буде встановлена провина медиків – їм загрожуватиме щонайменше п'ять років за гратами. Матір та чоловік Наталі нині намагаються заспокоїти дітей, які тяжко переживають смерть мами. Їм вісім та 14 років. Для них знадобилась допомога психологів.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: tsn.ua