У Рівному знімають документальний фільм про Героїв АТО

19.08.2020 08:02   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

 

У Рівному стартує унікальний проєкт. Ентузіасти розпочинають роботу над документальним фільмом у пам'ять про героїчний бойовий шлях бійців батальйону імені генерала Кульчицького. Зокрема, фільмотворці розкажуть історію двох загиблих бійців легендарного батальйону - Мирослава Сливка (позивний "Монах") та Богдана Бігуса (позивний "Каспер").

Зйомки та монтаж фільму відбуватимуться за підтримки Віктора Шакирзяна, голови ГО "Рівне Разом". Варто зазначити, що громадський діяч впродовж семи років відкритої війни із агресором активно допомагає бійцям та ветеранам.

- Ми з 2014 року допомагаємо українським військовим і добровольцям на лінії фронту, нам доводилось багато спілкуватися з воїнами, знаємо з чим довелося зіткнутися тим, хто першими прийняв на себе удар агресора. Батальйон імені Генерала Кульчицького був створений у перші дні війни з добровольців-членів самооборони Майдану. Зберегти пам'ять про полеглих Героїв цього легендарного підрозділу, розповісти про їхній подвиг, наше спільне завдання і відповідальність, як перед українськими захисниками, так і перед нащадками, - коментує Віктор Шакирзян.

null

Ідея про створення документально фільму для увіковічнення пам'яті бійців народилася у рівнянина Михайла Балановича (позивний "Балан"). Він відзначає, що до фінальної версії фільму увійдуть унікальні кадри, відзняті під час ведення бойових операцій.

- Перебуваючи на війні, фільмував радше для себе, але після загибелі побратимів, вирішив створити фільм, який розкаже усім про те, якою насправді є війна, з якими устремліннями йшли на фронт полеглі товариші і з якими випробуваннями довелося зіткнутися цим мужнім людям, - розповідає Михайло Баланович.

Режисером документального фільму про подвиг рівнян стане знаний у місті медійник Андрій Смусь. Його чекає робота над сотнями годин відзнятого відео.  Роботу над фільмом планують завершити впродовж двох місяців.

- Думаю, що всі ми з вами свідомі того, що новітня історія великої України пишеться сьогодні звитягою таких воїнів. Ми не маємо морального права забувати про них. Тому, коли мені запропонували взятись за цей проект, я одразу погодився. Тим паче, що ця тема не є чужою і для моєї родини. Впевнений, стрічка нікого не залишить байдужим, - ділиться Андрій Смусь.

Нагадаємо, що за підтримки ГО "Рівне Разом” на чолі з Віктором Шакирзяном у Рівному реставрують приміщення Будинку Ветеранів. Планується, що це буде центр, де зможуть проводити час та спілкуватися із побратимами ветерани АТО.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews