У Рівненській області запрацюють додаткові лікарні для лікування COVID-19

20.08.2020 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

За рішенням комісії ТЕБ та НС, в семи регіонах України буде введено додаткові лікарні для надання допомоги хворим з коронавірусною хворобою.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко під час онлайн-брифінгу в Кабінеті Міністрів. 

«Наразі регіони звітують не лише про кількість хворих на ліжках, але й про кількість хворих з підозрою на коронавірусну хворобу. Ми бачимо значне збільшення завантаженості ліжок у семи регіонах країни. До них віднесені місто Київ, Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Тернопільська та Рівненська області», — повідомив Віктор Ляшко.

За словами заступника міністра охорони здоров’я, саме в цих областях буде збільшено кількість лікарень, що надають допомогу хворим з COVID-19, та будуть розгорнуті додаткові ліжка.

«Національна служба здоров’я України укладатиме контракти з цими лікарнями, аби всі, хто потребує медичної допомоги, вчасно її отримували, а лікарні мали кошти на оплату праці медичних працівників та здійснення необхідних закупівель», — зазначив Віктор Ляшко.

Також заступник міністра повідомив, що за рішенням комісії ТЕБ та НС на прохання МОЗ всі органи місцевого самоврядування зобов’язані забезпечити мінімум 80% ліжок з централізованим підведенням кисню, оскільки киснева терапія є одним з ефективних засобів лікування COVID-19.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews