Віталій Коваль домовився з міністром охорони здоров'я про фінансування скандальної лікарні у Вараші

21.08.2020 20:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль зустрівся з Міністром охорони здоров'я Максим Степанов. Під час термінової наради обговорили епідемічну ситуацію на Рівненщині, шляхи виходу наших територій із «червоної» зони.

Спільно з Сергієм Анощенко ініціювали перед міністром питання про додаткове фінансування для Вараської лікарні (СМСЧ №3).

Нагадаємо, медзаклад із державної власності передали у комунальну. А коштів у місцевому бюджеті на утримання та зарплати медпрацівникам не передбачили.

«Вже сьогодні МОЗ направило до Мінфіну необхідну для вирішення цього питання документацію. Додаткове фінансування з держбюджету дозволить погасити заборгованість перед працівниками на період реорганізації в комунальний некомерційний заклад. Після цього лікарня зможе заключити угоду з НСЗУ та отримуватиме своєчасне фінансування», - розповів Віталій Коваль.

Максим Степанов пообіцяв взяти питання під особистий контроль.

«Під час стрімкого поширення COVID-19 важливо зберегти мережу закладів та лікарів, - каже голова Рівненської ОДА. - Вони мають право на гідну оплату праці, а наші мешканці – на професійну допомогу. Особливо під час епідемії коронавірусу!»

null
 




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews