Віктор Шакирзян і «Рівне Разом» допомагатимуть ветеранові АТО у підготовці до «Ігор Нескорених»

24.08.2020 10:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Громадська організація «Рівне Разом» та її голова Віктор Шакирзян впродовж року допомагатимуть ветеранові АТО та спортсменові Іванові Лепесі у підготовці до міжнародних змагань в паралімпійському стилі «Ігри Нескорених». «Рівне Разом» підтримає спортсмена із закупівлею амуніції та організацією тренувань.

Історія Івана Лепехи відома багатьом рівнянам. Чоловік брав активну участь у подіях на Майдані, а потім пішов захищати цілісність держави на Сході. Він став добровольцем, воював у батальйоні «Айдар», у 2015-му отримав травму. Після перелому хребта боєць довго лежав у госпіталях. Згодом була тривала реабілітація. До повноцінного життя Іванові допомогли повернутися рідні та близькі, а також заняття спортом.

«Я ніколи подумати не міг, що колись зможу плавати, тим паче, що це буде приносити мені таке надзвичайне задоволення та піднесення. Згодом доля дала мені шанс змінити власне ставлення до себе, відкрити для себе інші способи боротись із власними «скелетами в шафі» та познайомила мене із неймовірними людьми команди InvictusteamUkraine, — пригадує Іван Лепеха на своїй сторінці у соцмережі. — Далі розпочались виснажливі тренування з нуля, і через власні комплекси давались взнаки розчарування перед невдачами, страх перед поразкою на змаганнях, бажання покинути збірну. Але я зціпивши зуби далі рухався вперед, мною керувало бажання стати кращим для себе, бути гідним прикладом для мого синочка!»

Зараз Іван — перспективний спортсмен, зокрема у таких дисциплінах, як плавання та веслування на тренажері. Через пандемію «Ігри Нескорених» перенесли на травень наступного року, тож найближчі місяці будуть для спортсмена максимально насиченими тренуваннями. Отож підтримка ГО «Рівне Разом» для Івана Лепехи виявилася своєчасною.

«Мені надзвичайно приємно, що на шляху до досягнення спортивних цілей мене підтримуватиме команда громадської організації «Рівне Разом» на чолі з Віктором Шакирзяном. Надіюся і на те, що їхній доброчинний проект стане нагадуванням суспільству про проблеми ветеранів АТО. Хотілося б попросити українців не бути байдужими до ветеранів, до їхнього теперішнього життя. Адже ці люди заради України були готові пожертвувати найціннішим», — зазначає Іван. Голова ГО «Рівне Разом» Віктор Шакирзян розповідає, що втілення благодійної ініціативи вирішили розпочати напередодні Дня Незалежності, щоб у такий спосіб виявити повагу і пошану кожному військовому, який боронив Україну від російських окупантів.

«Ціною свого життя або здоров’я ці люди зупинили ворога. Завдяки сміливості і патріотизму таких бійців, як Іван Лепеха ми маємо змогу святкувати День Незалежності, відзначати його у мирному Рівному», — заявляє Віктор Шакирзян. Уже після свята Іван Лепеха приступить до нових тренувань. Адже від імені Віктора Шакирзяна та «Рівне Разом» він отримав річні абонементи на заняття в басейні та в зал, деспортсмен займається веслуванням на тренажерах. Окрім цього, для Івана придбали корисний та необхідний інвентар для заняття плаванням. Тож, медалям на «Іграх Нескорених» — бути!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews