«Фантастичне Рівне»: оголошено переможців конкурсу (ФОТО)

03.09.2020 21:51   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Підсумки літературного конкурсу «Фантастичне Рівне. Історії та оповіді 2020» оголосили у День міста.

30 серпня, у День міста Рівне, громадська організація «ЛІТЕКО» на відкритому повітрі провела урочисте нагородження переможців Другого Всеукраїнського літературного конкурсу «Фантастичне Рівне. Історії та оповіді 2020». Основною метою конкурсу було заохотити дітей та молодь до створення перших якісних літературних робіт, мотивувати до вивчення історико-культурної та природної спадщини та підштовхнути їх до реальних кроків у літературному майбутньому своєї країни, популяризуючи історію рідного краю. Адже за допомогою вдало побудованої розповіді можна цікаво інтерпретувати і культуру, і природу, й історію Рівненського регіону.

Перед оголошенням переможців уже традиційно, як минулого року, було проведено театралізоване дійство, упродовж якого на затишних алеях парку відвідувачів зустріли Травниця, Історик-оповідач, Адам Любомирський, князі Несвицькі, Улас Самчук, Михайло Носаль та інші герої. У різні образи перевтілювались студенти Національного університету водного господарства та природокористування, Рівненського державного гуманітарного університету, Рівненського природничо-математичного ліцею «Елітар», загальноосвітньої школи № 8, 25.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

Після завершення театралізованого перфомансу відбулось нагородження переможців. На жаль, з метою дотримання карантинних обмежень, на урочисте підведення підсумків конкурсу були запрошені не всі учасники конкурсу, а лише його переможці, спонсори та дійові особи театралізованої екскурсії. Цього року спонсорами виступили Людмила Конончук - адвокат, мистецька та громадська діячка, меценат регіональних та Всеукраїнських конкурсів, модератор, Тимофій Ковтун – власник будівельної компанії, спеціаліст зі стратегічного розвитку малого бізнесу, засновник Школи малого бізнесу «MVP», громадський діяч та меценат мистецьких проектів.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

Переможці Другого Всеукраїнського літературного конкурсу «Фантастичне Рівне. Історії та оповіді 2020»:

 Категорія 11-13 років

1 місце. Стасюк Вероніка. «Загублена душа або прокляття Рівненських підземель», Рівне.

2 місце. Горбель Анастасія, «Таємниця палацу Ходкевичів», Кременчук, Полтавська обл.

3 місце. Гризан Дар'я, «Чому Рівне зветься Рівним», Одеса.

Категорія 14-18 років:

1 місце. Гудовсек Софія. «Збожеволіти і радіти», Рівне.

2 місце. Бенедюк Тетяна. «Цілунок на Рівненській Лебединці», Рівне.

3 місце. Повх Анна. «Беатка», Дубно, Рівненська обл.

Категорія 19-30 років:

1 місце. Шамал Віталій. «Добро повертається», Кременець, Тернопільська обл.

2 місце. Цецевич Ольга. «Місто від Р до Е», Вараш, Рівненська обл.

3 місце. Конончук Володимир. «Моя Рівненська земля», Рівне.

Спец-відзнака «Рідне слово»:

Котеля Єлизавета м. Рівне.

Нагородження переможців проводила Наталія Демедюк - директор програм ТРК РИТМ, журналістка, автор і ведуча телерадіопроектів, письменниця, членкиня НСЖУ, НСПУ.

Варто зазначити, що різноманітні конкурси, у тому числі і літературні, які присвячені містам та регіонам, роблять значний внесок у розвиток туризму території. Якщо аналізувати географію учасників Другого Всеукраїнського літературного конкурсу «Фантастичне Рівне. Історії та оповіді 2020», то крім Рівного і області, роботи надійшли від конкурсантів з Одеси, Харкова, Львова, Києва, Тернопільської, Полтавської, Волинської, Вінницької  та Хмельницької областей. Так, Горбель Анастасія з Кременчука, одна з переможниць нашого конкурсу, жодного разу не була у місті Рівне, але бажання взяти участь спонукало її до пошуків відомостей про Рівненщину. Дівчина читала, переглядала фото в Інтернеті, і після цього написала твір, який було відмічено усіма членами журі. Таким чином, вона із мамою отримали привід відвідати Рівне, щоб отримати свою нагороду.

Роботи, які за оцінками журі, були визнані найкращими, зведено в електронний збірник, який розміщений в електронному каталозі Рівненської обласної наукової бібліотеки за посиланням: http://catalog.libr.rv.ua:81/cgi-bin/irbis64r_17/cgiirbis_64.exe?LNG=uk&C21COM=F&I21DBN=BDPT11_READER&P21DBN=BDPT11&Z21ID=&Image_file_name=E%3A%5C%5CPT_BD%5C%5CTAR%5C%5C2020%5C%5C%D0%A4%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B5%20%D0%A0%D.

ГО «ЛІТЕКО» також висловлює щирі слова подяки всім учасникам Другого Всеукраїнського літературного конкурсу «Фантастичне Рівне. Історії та оповіді 2020», а також особливе душевне спасибі творчим, креативним особистостям, котрі другий рік підтримують проєкт:

Баковецька-Рачковська Ірина – голова журі, письменниця, голова Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України, видавчиня, журналістка;

Овдійчук Лілія – письменниця, доцент кафедри української мови та літератури ПВНЗ «МЕГУ ім. академіка Степана Дем’янчука», членкиня НТШ, членкиня ради «Просвіти», членкиня ради ЦДЛДЮ;

Лозовський Станіслав – заслужений артист України, актор і режисер Рівненського драмтеатру.

Медведєва Олена – українська письменниця, членкиня Національної спілки письменників України, членкиня Національної спілки журналістів України, лауреатка премій імені Уласа Самчука, авторка книги «Найкраще видання Рівненщини для дітей 2018 року»;

Демедюк Наталія – директор програм ТРК «РИТМ», редакторка, журналістка, авторка і ведуча теле- і радіопрограм, авторка проєктів, членкиня Національної спілки журналістів України, членкиня Національної спілки письменників України, лауреатка премії імені Михайла Дубова, авторка поетичних збірок «Ескізи буднів», «Сім кРоків», «Азимут»;

Сладковська Тетяна (літературний псевдонім Тата Рівна) – українська письменниця, членкиня Національної спілки письменників України, керівник Молодіжної літературної платформи Рівненської організації НСПУ, лауреатка премій імені Михайла Дубова та Валер’яна Поліщука.

Стасюк Людмила,

голова ГО «ЛІТЕКО»,
режисерка літературно-театральної студії «ЛІТЕКО»,

Маргарита Яковишина,

співзасновник ГО «ЛІТЕКО», старший викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи НУВГП.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews