У приймальні ГО «Рівне Разом» зареєстрували понад тисячу звернень від жителів міста

05.09.2020 10:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Громадська приймальня ГО «Рівне Разом» працює менше місяця. Проте за цей порівняно короткий термін її відвідало чимало жителів нашого міста. Волонтери зафіксували вже більше тисячі звернень від громадян.

Люди приходять та телефонують до волонтерів ГО «Рівне Разом» із найрізноманітнішими питаннями. Зокрема, жителів міста хвилюють низькі пенсії, погані умови праці. Громадяни скаржаться на низьку якість надання комунальних послуг, занедбаний стан прибудинкових територій.

«Я завітав до приймальні, бо отримую мінімальну пенсію, хоч маю великий стаж роботи на заводах. Обурює така несправедливість. Знаю, що команда «Рівне Разом» посприяла, щоб пенсіонерам повернули безоплатний проїзд. Надіюся, що допоможуть і у моєму питанні», — ділиться відвідувач приймальні Валерій. «Маю намір особисто поспілкуватися з Віктором Володимировичем. Хочеться обговорити кілька проблем: від поганих доріг у місті — до моєї низької пенсії», — зізнається ще один відвідувач приймальні ГО «Рівне Разом» Володимир Драганчук. Щодня волонтери ГО «Рівне Разом» отримують десятки звернень. Загалом за менше ніж місяць діяльності громадської приймальні зафіксували їх понад тисячу. Голова громадської організації «Рівне Разом» Віктор Шакирзян зауважує, що мешканців міста турбує багато проблем.

null

«Проблемних питань, якими схвильовані жителі Рівного, чимало. Люди стурбовані тим, що міська влада не реагує на їхні клопоти та прохання. Волонтери нашої громадської організації вивчають та аналізують проблеми міста, консультують відвідувачів, а також сприяють їм в оформленні документації. Людям, які хочуть поспілкуватися особисто зі мною, призначають зустріч на конкретний час, щоби відвідувачі не сиділи у чергах», — розповів голова ГО «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

Волонтери громадської приймальні ГО «Рівне Разом» зізнаються, що отримують телефонні звернення від мешканців міста навіть у вихідні чи під час прийому відвідувачів. Також у приймальні можна отримати фахову юридичну допомогу, яку надає юрист-адвокат.

«Нерідко через помилки з нарахуванням стажу люди отримують меншу пенсію. Коли громадяни приходять із земельними питаннями, допомагаємо їм написати й правильно оформити звернення в міську раду Рівного, — каже юрист-адвокат приймальні ГО «Рівне Разом» Ольга Луцик. — Часто люди раніше неодноразово самі зверталися у різні інстанції зі своїми проблемами, але так і не були почуті». До слова, отримати безоплатну юридичну консультацію можна у громадській приймальні «Рівне Разом» за адресою вул. Соборна, 13. Приймальня працює з понеділка до п’ятниці з 10.00 до 16.00.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews