15 грудня - Міжнародний день чаю

15.12.2016 10:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Степан Ромашкін

Метою створення такого свята є привернення уваги урядів і громадян до проблем поширення чаю, зміцнення взаємозв’язків між виробниками і споживачами чайної продукції, а також обговорення проблем дрібних виробників і працівників чайних виробництв.
І саме 15 грудня була прийнята «Світова Декларація Прав працівників чайної індустрії», що безпосередньо вказує на те, що чайна галузь змушена боротися з безліччю проблем, які потребують вирішення.



Наймасштабніше святкування «Міжнародного дня чаю» проходить в Індії та Шрі-Ланці, але такі країни, як Непал, Індонезія, Бангладеш, В’єтнам, Кенія, Уганда, Малайзія і Танзанія, будучи також у ряді провідних світових виробників чаю, не залишаються байдужими до цього свята.

Історія чаювання почалася з 2737 року до нашої ери, коли другий імператор Китаю Шень-нун відкрив для світу чай. Одного разу, спостерігаючи за селянами, які працювали і кип'ятили воду для пиття, у котел з водою впали листочки і пофарбували воду. Допитливий імператор спробував відвар, - так була випита перша чашка чаю.



Європейці почули про чай, коли Португальський священик, який поширював католицизм по Китаю спробував чай ​​і написав про його лікарські і смакові переваги.

Про користь вживання різноманітних сортів чаю написано не мало наукових праць. У багатьох країнах по всьому світу існують унікальні багатовікові чайні традиції. І «День чаю» є чудова можливість згадати про них і приєднатися до численних привітань на адресу всіх тих людей, хто весь цей час працює над тим, щоб у нас на столі був цей чудовий напій.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews