Віталій Коваль передав ШВЛ-апарати медзакладам Рівного

16.09.2020 08:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Голова ОДА Віталій Коваль відвідав «Рівненський обласний спеціалізований центр реабілітації дітей з органічними ураженнями центральної нервової системи з порушенням психіки та паліативної допомоги дітям».

Працівникам закладу очільник області передав ШВЛ-апарат експертного класу. Заклад надає медичну допомогу у цілодобову режимі. Сьогодні тут перебуває 41 дитина. Серед них – вихованці, позбавлені батьківського піклування, діти-сироти та діти з інвалідністю. Під час карантину дітки постійно знаходяться в закладі. Їм надають не лише послуги з реабілітації, а й паліативну допомогу.

«В закладі перебувають діти, які потребують допомоги найбільше. Тому, важливо, щоб в центрі реабілітації був ШВЛ-апарат. Головне, в умовах карантину, – вберегти їхнє здоров’я і життя. Крім того, такий апарат гарантує проведення у закладі інтенсивної терапії. А це є основним аргументом для заключення закладом договору з НСЗУ», - зазначив Віталій Коваль.

Загалом заклад розрахований на 125 місць. Наразі там тривають ремонтні роботи з облаштування спеціального пандусу для діток з інвалідністю. У планах – добудувати ще один корпус. Цей об’єкт, за словами голови ОДА, наступного року будуть пробувати включити в Президентську програму «Велике будівництво».

Ще один ШВЛ-апарат днями раніше Віталій Коваль передав Рівненському шкірвендиспансеру. Це єдиний такий заклад на Західний Україні, який має стаціонарне відділення. Працівники установи надають медичну допомогу у цілодобовому режимі. Для того, щоб зберегти заклад потрібно заключити угоду із НСЗУ. Одна із умов договору - обладнати палату інфекційної терапії. Перший крок уже зроблений – Віталій Коваль передав медзакладу портативний ШВЛ-апарат. Далі у планах, за словами голови ОДА, – рентген.

«Нам важливо зберегти стаціонарне відділення шкірвендиспансеру. Адже працівники закладу зможуть обслуговувати не лише Рівненську, а й сусідні області. А – це розвиток закладу і нові надходження до бюджету», - сказав Віталій Коваль.

До слова, обидва заклади розміщені в Рівному, хоча і знаходяться в обласному підпорядкуванні. За словами Віталія Коваля розвиток медицини в місті один з його пріоритетів. Адже рівненські заклади можуть бути не лише конкурентно-спроможними, а й заробляти кошти для свого розвитку.

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews