У Рівному добродійники вчили готувати смачну їжу дітей з інвалідністю

15.09.2020 19:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Кулінарний майстер-клас для дітей з синдромом Дауна у Рівному організували волонтери громадської організації «Гільдія кухарів» за фінансової підтримки громадської організації «Рівне Разом». Захід відбувся у понеділок, 14 вересня, в Рівненському вищому професійному училищі ресторанного сервісу і торгівлі.

«На жаль, сім’ї, у яких зростають діти з синдромом Дауна нерідко стикаються з упередженим ставленням суспільства. Серед людей побутує чимало стереотипів щодо малюків з таким діагнозом. Проте діти з синдромом Дауна такі ж турботливі та щасливі, як і їх здорові однолітки. Ми хочемо познайомити дітей з синдромом Дауна між собою, показати всім, які вони чудові, просто інколи потребують більше підтримки та любові. Такі заходи, який організувала «Гільдія кухарів» необхідно проводити частіше. Наша організація готова сприяти у такій справі», — заявив волонтер ГО «Рівне Разом» Павло Дмитришин.

null

Під час майстер-класу діти з синдромом Дауна перевтілилися у справжніх кулінарів і навіть одягли кителі шеф-кухарів. Професіонали навчили готувати їх солодкий струдель з яблуками, родзинками, корицею та карамельним соусом. Окрім десерту, діти з дорослими наставниками приготували улюблену страву багатьох — бургер зі свининою та свіжими овочами, з картоплею фрі та пікантним соусом. За першими досягненнями юних кулінарів з радістю спостерігали їхні батьки.

«Важливо, щоб суспільство бачило, добре сприймало і приймало наших дітей, адже вона такі ж, як і інші хлопчики та дівчатка. Ці діти талановиті і можуть все: навчатися танцям, вокалу, опановувати гру на музичних інструментах. Зрештою, просто жити повноцінним життям», — зауважила мама одного з учасників майстер-класу.

Завершення кулінарного дійства всі чекали з нетерпінням, адже і дітям, і дорослим хотілося скуштувати результат спільної праці. До слова, і струдель, і бургери вдалися на славу й смакували так, наче були приготовані визнаними шеф-кухарями.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews