Волонтери ГО «Рівне Разом» та Віктор Шакирзян подбали про безоплатну реабілітацію для малюків

18.09.2020 17:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Чотирнадцять дітей зможуть покращити здоров’я завдяки підтримці громадської організації «Рівне Разом». Команда волонтерів разом із керівником ГО «Рівне Разом» Віктором Шакирзяном подарували хлопчикам і дівчаткам з порушеннями опорно-рухового апарату, а також малюкам, які потребують раннього втручання і корекційних занять, сертифікати на проходження курсу реабілітації у просторі здорової дитини.

Реабілітолог, засновниця простору здорової дитини Марія Лапюк зазначила, що, почувши радісну новину, батьки малечі не приховували щирих емоцій. «Коли я телефонувала батькам і ділилася з ними цією радісною звісткою, вони не стримували сліз. Ми плакали разом. Адже цим сім’ям зараз доводиться нелегко. Батькам важко знаходити гроші і час. Вони поєднують роботу та догляд за доньками і синами», — пояснює Марія Лапюк. — Дуже дякуємо за підтримку громадській організації «Рівне Разом», також велике спасибі членам об’єднання за допомогу з ремонтом», — заявила Марія Лапюк.

У день вручення сертифікатів на реабілітацію волонтери ГО «Рівне Разом» організували малюкам справжнє свято — облаштували фотозону, запросили аніматорів, подбали, щоб діти мали змогу поласувати смаколиками. Під час урочистостей представники громадської організації не забули і про працівників центру — спеціалісти отримали подяки.

null

«Це Даня. Він потребує не тільки реабілітаційних заходів, а й комплексної допомоги. Хлопчикові необхідна корекція мовлення, підтримка спеціалістів у розвитку мовлення, бо Даня не може впоратися зі всім самостійно. Зараз ми з ним формуємо голосні звуки», — розповіла про одного з підопічних простору здорової дитини вчитель-логопед Ірина.

У маленької Адріани лікарі виявили проблеми з ніжками. Щоб стан здоров’я дитини покращився, дівчинка з мамою відвідує реабілітаційні заняття. Спеціалісти показують малечі, як правильно ступати на ніжку. Вони одягають Адріані обтяжувачі, у них дівчинка йде краще.

«Ми відвідуємо центр три рази на тиждень. Заняття необхідні доньці, поки вона буде рости. Ми дякуємо керівниці та всьому колективу центру, які допомагають Адріані одужати, — зауважила мама дівчинки Любов Майброцька. — Окрім цього, я дуже дякую за сертифікат громадській організації «Рівне Разом». Підтримка волонтерів організації для мене, мами з двома дітьми, дуже вагома».

У реабілітаційному центрі зазначили, що в Рівному та області проживають багато дітей, які потребують занять зі спеціалістами. Працівники простору здорової дитини підкреслили і те, що давно хотіли влаштувати малюкам свято, урізноманітнити будні хлопчиків і дівчаток веселощами й незабутніми спогадами. Адже важливо, щоб життя малечі, незважаючи на проблеми зі здоров’ям, не перетворювалося на суцільну реабілітацію.

Зауважимо, що реабілітаційний центр для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату та дітей, які потребують раннього втручання, на постійній основі відвідує приблизно сотня вихованців.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews