Віктор Шакирзян придбав для Рівненського опікового центру медичне обладнання

18.09.2020 20:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Щодня у Рівненському обласному опіковому центрі рятують життя дорослих і малих пацієнтів. До цього докладає всі можливі зусилля колектив медиків-професіоналів. Та для одужання людей потрібна не лише кваліфікована допомога лікарів, а й сучасне медичне обладнання. На жаль, воно у центрі застаріле й часто ламається. Через стару апаратуру виникає багато незручностей у роботі лікарів, часто вони є загрозливими для здоров’я і життя хворих. Наприклад, щоб зробити операцію з пересадки шкіри маленьким пацієнтам, медикам доводилося замовляти та доставляти перфоратор шкіри аж із Тернополя.

Спеціалісти опікового центру давно хотіли придбати важливе у їхній роботі обладнання — перфоратор шкіри та медичну осциляторну пилу. Медики навіть думали купити інструменти за власні гроші, адже вони вкрай необхідні у їхній праці. На щастя, про наболіле питання в опіковому центрі дізнався голова громадської організації «Рівне Разом» Віктор Шакирзян. Він одразу погодився допомогти лікарям і повністю профінансувати закупівлю обладнання.

Волонтери ГО «Рівне Разом» із керівником опікового центру Іваном Зимою обрали і замовили найкращі моделі інструментів. Придбання і доставку перфоратора шкіри та медичної осциляторної пили профінансував керівник громадської організації «Рівне Разом».

null

Сьогодні, 18 вересня, Віктор Шакирзян урочисто вручив керівнику Рівненського обласного опікового центру сертифікат на вищезазначене медичне обладнання. Зовсім скоро воно вже рятуватиме життя мешканців Рівненщини.

Про важливість такої підтримки благодійників наголосив завідувач опікового центру у Рівненській обласній лікарні Іван Зима. За його словами, медичний заклад мав прилад, подібний до перфоратора шкіри, але він використовувався вже зо тридцять років. Через значний термін експлуатації інструмент часто потребував ремонту.

«Завдяки допомозі «Рівне Разом» лікарі зможуть використовувати новий, сучасний пристрій для перфорації шкіри і якісніше надавати допомогу пацієнтам. Нове обладнання сприятиме у порятунку недужих людей. Тож щиро дякуємо активістам за небайдужість і підтримку», — наголосив Іван Зима.

Робота спеціалістів опікового центру має бути швидкою, ніщо не повинно перешкоджати вчасній допомозі медиків. Про це зазначив голова ГО «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

«Опіковий центр, що діє на базі Рівненської обласної лікарні, — єдина установа такого рівня не лише в місті, але й на Рівненщині. Щороку сюди потрапляють сотні рівнян, які потребують невідкладної лікарської допомоги. Частина пацієнтів — діти, для порятунку яких потрібно чимало зусиль. Тому важливо забезпечити опіковий центр сучасним, високоякісним медичним обладнанням, яке збільшить шанси на одужання малих пацієнтів», — підсумував Віктор Шакирзян.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews