У Рівному підсвітили Драматичний театр в рамках проекту Віталія Коваля #Подаруй_світло

21.09.2020 07:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Урочисто, під супровід оркестру, засяяв фасад Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру. Підсвітили знакову для Рівного споруду в рамках акції «Подаруй світло», яку ініціював Віталій Коваль.

null
 

«Настав час вивести Рівне із темряви. Це перший об’єкт серед знакових для міста споруд, які будуть підсвічуватися. Наша мета – безпека рівнян. Саме тому, після об’єктів ми перейдемо до освітлення вулиць», - сказав Віталій Коваль.

За його словами, на підсвічення театру не потрачено жодної бюджетної копійки, адже його ініціативу підтримав соціально-відповідальний бізнес. Долучилася до реалізації освітлення драмтеатру група компаній «Реноме».

«В мене не було ніяких сумнівів. Я одразу відповіла «так», - розповідає директорка «Реноме» Надія Гладкевич. - По-перше – це красиво. По-друге – ми разом з компанією хочемо змінювати місто. А це такий швидкий, простий та яскравий приклад, як можна зробити місто зовсім іншим. І думаю, що до цієї ініціативи можуть долучитися багато підприємців».

Освітити фасад Драматичного театру давно мріяв і його директор Володимир Петрів.

«Нам надзвичайно приємно, що втілювати проект «Подаруй світло» розпочали саме з театру. Ми хотіли, аби наша будівля була красивою не лише душею, яка в ній живе та людьми, які там працюють, а й ззовні. Ми обов’язково на фасаді розмістимо табличку з іменами тих, хто допоміг в реалізації освітлення театру. Дякую за подарунок Надії та Віталію, за ініціацію такого проекту.  Це справжній подарунок до відкриття нового театрального сезону», - зазначив Володимир Петрів. 

Для освітлення обирали об’єкти за побажаннями рівнян, після опитування мешканців міста про те, з якими спорудами у них асоціюється Рівне. Серед переліку об’єктів, які невдовзі засяють, будуть знакові, історичні та релігійні споруди. Наступним, за словами Віталія Коваля, підсвітять фасад Рівненської обласної філармонії.

«Рівне, на жаль, дуже темне місто, який потребує сучасного освітлення. Це перший крок від напівтемряви, яка поглинає вечірнє місто. Проект «Подаруй світло» лише набирає обертів. Світло означає пробудження життя, надії, миру, злагоди та добробуту. Рівне потребує світла, а мешканці – безпеки та комфорту. Адже Рівне – це ми!», - підсумував Віталій Коваль.

Нагадаємо, минулого місяця небо над містом у різних точках Рівного підсвітили загадковими яскравими променями світла. Рівняни активно обговорювали цю подію в соцмережах, адже ніхто не здогадувався, для чого ці різнокольорові вогні. За декілька днів ситуацію прояснив Віталій Коваль. Він анонсував старт проекту «Подаруй світло» та пообіцяв яскравими ліхтарями підсвітити усі визначні об’єкти міста.

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews