На Рівненщині немає ліків для онкохворих дітей (ВІДЕО)

24.09.2020 09:12   Джерело: suspilne.media/
Опубліковано : Новини Рівненщини

У Рівненській обласній дитячій лікарні відсутні основні препарати хіміотерапії для лікування дітей з гострими лейкозами. А препаратів для хіміотерапії пацієнтам з іншими видами онкології залишилося орієнтовно на два-три місяці.

Повідомляє https://suspilne.media 

Також у лікарні критично мала кількість життєво необхідних препаратів для пацієнтів з іншими тяжкими хворобами. Про це заявили керівниці благодійних фондів, які опікуються такими дітьми – Мар'яна Рева і Марина Кузмічова. І додали, що потреби обласної дитячої лікарні у медикаментах сформували і передали у міністерство охорони здоров'я ще в січні. Проте, вже вересень, а централізованої поставки медикаментів у лікарні досі не отримали.

Настав "різкий обрив"

З 2012-го року фінансування дитячої онкології постійно зростало, – каже голова правління БФ "Скарбниця Надії" Мар'яна Рева.

"Тобто з кожним роком все добавлялося. І станом на 2018-й ми вийшли на рівень, коли фінансування, принаймні, в нашій області, було 85-90% від загальної потреби. Це був дуже хороший показник. І в 20-му році маємо просто різкий обрив, коли немає", – каже Рева.

Фонд "Серце дітям України" зараз підтримує дітей з ювінальним ревматоїдним артритом, там намагаються закуповувати для деяких пацієнтів актемру, – каже голова правління Марина Кузмічова.

"Так само деякі депутати на місці теж намагаються закупити ту потребу. Але якщо ми врахуємо, що це має бути централізована поставка протягом цього року – то це просто точкові закривання, які не вирішують потреби", – каже Кузмічова.

Детальніше у сюжеті.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: suspilne.media/